| anonimusmus a întrebat:

Sunt incepator, am 16 ani,iar ieri,eu si prietena mea am facut o pentru prima data,fiind amandoi virgini. Vreau sa mentionez ca prima data pusesem prezervativul pe partea opuse celei care trebuia,iar apoi l am schimbat pe partea buna, vazand mai apoi ca il patasem putin cu lichid preejaculator. Ea era in prima zi dupa menstruatie, care este riscul sa fie insarcinata? Tin sa mentionez ca a avut loc doar o singura penetrare iar himenul acesteia nu s-a rupt.

2 răspunsuri:
| GoldenZenith a răspuns:

Nu rămâne, dar fii mai atent.

| corbulalbrosu a răspuns:

Posibilitatea de a se forma o sarcina si de a ramane insarcinata in urma intretinerii de contacte sexuale atat neprotejate cat si protejate intretinute IN TIMPUL zilelor de sangerare menstruala sau a zilelor imediat urmatoare, se poate produce numai in cazul in care ciclul menstrual este ori extrem de dereglat si de neregulat, ori in cazul in care ciclul menstrual este regulat dar are lungimea de 21 sau 22 zile insa cu conditia obligatorie ca sperma sa fie ejaculata IN vagin. Doar intr-o asemenea situatie OVULUL este eliberat din foliculul ovarian cel mai devreme in a 7-a sau a 8-a zi a unui astfel de CICLU MENSTRUAL si in consecinta reiese ca PERIOADA FERTILA incepe din a 3-a ori din a 4-a zi deci inca din timpul zilelor de menstruatie. Insa acest scenariu este POSIBIL si VALABIL numai in cazul in care este vorba de cele mai scurte cicluri menstruale posibile d.p.d.v. medical, adica de 21 sau de 22 de zile. De asemenea producerea unei ovulatii atat de devreme adica incepand cu a 7-a zi a unui ciclului menstrual se poate produce cel mai devreme posibil d.p.d.v. medical, doar in cazul in care exista dereglari hormonale deosebit de intense. Insa in cazul prezentat formarea unei sarcini poate fi apreciata ca fiind IMPOSIBILA in proportie de peste 99%, atat din cauza momentului in care a fost intretinut sexul amintit, cat si datorita faptului ca NU a ajuns sperma in vagin. Multa sanatate!