| Gabierika a întrebat:

Bună ziua
Sunt o mămică a unei fetițe de 14 ani. La școală a avut o altercație cu domul profesor de sport. Acesta le-a cerut să facă puțină mișcare, să alerge puțin. Fetița s-a simțit obosită toată dimineața și nu a avut chef să alerge. Profesorul a tot insistat la care fata i-a spus "să alerge măta". A si repetat atunci când profesorul a întrebat-o ce a spus. Apoi nervoasă fiind a mai spus ca pentru ea un cuvânt urât de față cu profesorul.
Am fost chemată la directoare cu diriginta și profesorul de față. Dacă directoarea și diriginta au fost puțin mai indulgente, profesorul nu vrea să se lase. S-a făcut și consiliul profesoral și s-a propus scăderea notei la purtare la 4 și atașarea la dosar a unei scrisori sau nu știu exact cum se numește.
Acum ce putem face? Știu că a greșit, nu trebuia să spună ceea ce spus, sau măcar de nu ar fi repetat. Acum toți profesorii o iau personal și probabil toți se simt ofensați. Înțeleg perfect acest lucru.
Totuși este copilul meu și trebuie să-i fiu alături mereu, mai ales acum când a greșit. Ce putem face? Cum putem formula o contestație?
Dacă totuși acestea vor fi consecințele, ce ne așteaptă pe viitor? Cum îi va afecta studiile sau cariera?
Mulțumesc pentru răspunsuri.

Răspuns Câştigător
| Nirvanaaa a răspuns:

Ati discutat cu profesorul? V-ati cerut scuze in numele copilului? Copilul și-a cerut scuze profesorului și a recunoscut ca a greșit? Astea cântăresc mult.
Are 14 ani, are discernământ trebuie sa își asume vina. Inteleg ca e copilul dumneavoastra, dar dacă faceti contestație înrăutățiti mai tare situația ca e clar ca e vinovata. Dacă nu se rezolva și cu scuzele mai ales profesorului căruia i-a zis așa ceva atunci nu aveți ce face, va rămâne cu media aia. Mi se pare ca se aduna cu cea de pe semestrul I și se face medie intre ele și iese cea la purtare anuală.
Oricum ce a făcut lasă de dorit. Profesorii sunt diferiți, iar ea trebuie sa își controleze emoțiile și sa fie civilizata in orice situație ca așa e un comportament normal intr-o instituție.
Ce a făcut acum va avea repercursiuni pe viitor ca nu impresionează pe nimeni in mod placut nota aia 4 la purtare, deci de acum trebuie sa aibă un comportament exemplar. Dacă nu își da seama singurică, deși la 14 ani ar trebui, prezentați-i dumneavoastra gravitatea situației.

5 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

In semestrul I ce medie are?

| T0T a răspuns:

„ Profesorul a tot insistat la care fata i-a spus "să alerge măta". "
Așa i-a spus? Fără cratimă? E grav atunci!
Păi copilul ca copilul, dar tu ce educație i-ai oferit? O fi greșeala ei, dar e și a ta! Dacă nu poți respecta pe cel care te învață ceva, din punctul meu de vedere nu ai ce căuta la școală. Din păcate și copiii ăștia merg obligați la nenorocita asta de școală. Păi ce să facă? După tot angajații statului se plâng. Dar stai... Nu e decizia profesorilor că pruncii merg forțați la școală, ci a conducerii țării. Dacă vrea să înjure copilul dumitale, să înjure guvernul... Știi tu Puie Monta acum când ai la guvern un PNL majoritar și un președinte demoralizat intelectual.
Cum formulezi o contestație? Scriind corect „mă-ta". Spune în contestație că odrasla dumitale l-a înjurat de mă-sa pe profesorul de sport, dar nu merită sancțiuni că e și el copil și să zică merci profesorul că nu i-a dat una în ouă cu piciorul drept ca la fotbal.
Dacă profesorul zicea asta, dumitale ce făceai? Nu reclamație la inspectorat, la minister și la CEDO?
Acum serios, niște profesori aveau o vorbă: „Păi ce să dăm mai puțin de 6 - a dărâmat școala?"

| Niciunnumedeutilizator a răspuns:

Bună dimineața!
Dumneavoastră nu cred că pricepeți diferența dintre "a fi alături de copil" și "a disciplina copilul". Dacă fata l-a înjurat pe profesor (CEEA CE E EXTREM DE GRAV) trebuie să suporte consecințele. Dacă nu, va ajunge la maturitate să-l înjure pe Iohannis în direct, în fața camerei, că n-are ea chef să-l audă. De aceea eu, ca părinte, nu doar că eram de partea profesorului, dar o și pedepseam pe fată și o puneam să-și ceară scuze, în fața întregii clase.
Pe de altă parte, nici nu vreau să-mi imaginez ce educație i-ați oferit dacă fata a ajuns în halul ăsta. Auzi, domnule, cică dacă n-are chef de oră înjură profesorul. Serios?! La școală trebuie să faci ce spune profesorul pentru că ești sub autoritatea lui. Îmi închipui că și pe dumneavoastră vă înjură când n-are chef de ceva, dar asta nu e deloc treaba mea.
Acel 4 la purtare va fi o pată enormă pe dosarul ei. Deși nu poate fi exmatriculată pentru că n-are 10 clase făcute, i se va refuza dreptul la bursa de merit, indiferent de rezultatele școlare obținute la celelalte materii.

| liliana77any a răspuns:

I se poate scadea nota la purtare pentru ce s-a intamplat.
Invatati-o bunele maniere nu este in regula sa vorbeasca asa profesorilor.
Acum ar trebui sa isi ceara scuze si cu putin noroc va fi iertata.

| alexandru3107 a răspuns:

Trebuia sa va invatati copilul sa nu aiba asemenea limbaj in mediul scolar (desi ar fi indicat sa nu il foloseasca pe niciunde), pentru ca orice fapta are consecinte. Daca ai nota scazuta la purtare, chiar si cu 1 punct, nu poti sa mai iei diploma la final de an, iar daca se ajunge la 4 din cate stiu copilul ajunge repetent...Nu cred ca aveti ce face nici cu profesorii...cam au dreptate, asemenea limbaj nu se poate folosi intr-o institutie de invatamant, unde invata si alti copii, care pot invata de la copilul. dvs cuvinte urate.