Tu unde vrei? Științe sociale? Bun, atunci acolo trebuie să rămâi. Nu părinții merg la liceu ca să decidă la ce profil să fii.
Am terminat tot in 2019 ca Nemessys ( doar că mate-info și apropo poți să dai bacul și la info/chimie/fizică/biologie nu doar biologie sau fizică ) Important e să fii la ce profil vrei decât să te chinui 4 ani.
Impune-te că vrei să rămâi. Desigur dacă vei vrea la o facultate pe real cu admitere va trebui să te chinui mai mult cu învățatul, dar nu e imposibil.
Sunt și eu tare curios, oare când o sa înțelegea bobocii ca profilul de la liceu nu contează deloc? Mai avantajos ai fi ieșit dacă făceai o școală profesionala. Bine, acum nu zic ca fiecare sa se ducă la profesionala.
Si nu, nu sunt un comunist de ala. Am 19 ani, liceul l am terminat în 2019, tot științe sociale. Știu foarte bine ce vorbesc când spun ca profilul nu contează, chiar dacă vrei sau nu sa faci facultate pe viitor. Ideea este ca dacă tu faci profilul asta sau oricare altul, tot poți da la medicina de exemplu. Când o sa mergi la facultate, nu te întreabă nici naiba ce profil ai terminat și chiar dacă o face, este doar de curiozitate. TOT CE CONTEAZĂ ESTE NOTA DE LA BAC! Elevii când se înscriu la facultate, sunt acceptați sau respinși pe baza mediei de la bac + un test de admitere, dar ala nu se da toate facultățile.
Asadar, ce te sfătuiesc eu pe tine, du-te la profilul la care crezi tu ca poți obține cele mai mari note la bac.
La științe sociale dai bac la romana, istorie (clasa a12a) și o materie la alegere. Eu te sfătuiesc logica. Mai poți da la psihologie, sociologie, economie și filosofie.
La științe ale naturii dai la romana, matematica și biologie sau fizica ( la elegere).
Acum tu știi la care materii te pricepi cel mai bine.
Si te las cu gândul acesta. Este mult mai bine sa termini științe sociale cu 9-10, decât științe ale naturii cu 7-8
Apropo, nu te lasă și tu controlat de părinți. Ei nu se pot duce la liceu sa semneze în locul tău. Iar dacă zic sa te transferi la științe ale naturii pentru ca cu științe sociale nu faci nimic, e clar ca sunt cam depășiți
Succes!
Ce sa faci cu stiintle naturii? Nu mai e ca pe vremea loc, sunt mai cautate stiintele sociale, inveti bazele sociologiei, devii sociolog, castigi bani. Asa, la stiintele naturii devii...profesor, ca altceva nu vad ce. Si-apoi, daca nu iti place colectivul, nu vei da randament,, ramai unde esti
Am fost pe științe naturale si m-am transferat, nu iti recomand, Mai ales daca esti integrat deja în comunitatea clasei, plus ca liceul nu e atât de importat principalul Bac-ul