Vorbiti cu psihologul liceului, daca isi da interesul il poate ajuta. In rest, sa-i fii alaturi, o sa aprecieze asta mai tarziu.
Sper ca o sa se rezolve
Trist, dar trebui sa inteleaga ca unii oameni prefera sa se joace cu sentimentele altora. Poate ca parintii lui nu stiu ce s-a intamplat si "il neglijeaza" e mult spus, dar ai grija de el. Iesiti mai des in oras, vorbiti despre alte lucruri...o sa treaca peste asta, eventual.
Trebuie*
Atunci nu e dragoste, e obsesie. Se gandeste ca a facut ceva deplasat, sta prost cu increderea in sine. Fata este insensibila, trebuia sa-i explice de ce nu mai vrea sa vorbeasca cu el, nu e ca si cum ar fi iesit in oras impotriva vointei ei. Nu stiu intreaga poveste, poate ca are legatura mai mult cu el decat cu ea, poate ca l-a si insultat, dar incearca sa-i explici ca nu are nevoie de o astfel de fata. De ce ai vrea sa fii impreuna cu cea care te raneste? Cum ar putea sa-l ajute?
Discuta si cu parintii lui...nu cred ca trebuia sa ia antidepresive.
De ce se legau colegii de el?
Ai spus nişte lucruri adevărate,ceea ce demonstrează că înțelegi bine situația, deşi nu cunoşti detalii, şi apreciez acest lucru.Da, s-a transformat într-o obsesie.Iar fata este o persoana cu un caracter slab, fără integritate.Nu zic asta din răutate, chiar aşa este.El crede că ea e "ultima speranță" şi îi va reda echilibrul emoțional, ceea ce nu se va întâmpla.Nu i-a greşit cu nimic, atâta tot că a fost prea evident ce simte pentru ceilalți.Amândoi au avut mai multe probleme în viață(liceu rău famat, familie cu un tată care dă comenzi efectiv mamei, familie a fetei).Nu ştiu cum să îi explic ca să îl conving. Poate că doar un psiholog poate rezolva problema.
BrianMoser întreabă: