anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Bună ziua TPU!
Aş dori să mă ajutați şi pe mine cu niște sfaturi legate de copii în perioadă asta a lor de adolescentină.
Am fost şi eu tânără că ele (fetițele mele). Acum am crescut mă-m maturizat dar când știu că una dintre ele suferă sufăr şi eu tot odată. Una are 16 ani iar ceielanta are 12.
Este vorba de cea de 12 ani. Sunt disperată cu ea!
Mă întreabă de ce an nascuto. Normal căi spun din dragoste dar nu mă înțelege.
Spune că am nascuto grasă, şi că viaţă ei este un coșmar!
Iam explicat că nu contează asta dar ea nu mă ascultă spune că n-are nici un prieten nimic! O înţeleg asta este lumea de acum contează hainele, bani şi frumusețea nu dragostea!
Sunt disperată complet! Mi-a spus că mai degrava şi-ar tăia gâtul că treieste degeaba. O înţeleg! Nare nici un prieten deoarece este mai grăsuţa.
Mi-a cerut săi iau păştile dar i-am spus că nu sunt sănătoase şi pot duce la moarte dar, ești şi prea micuţă pentru ele.
Nu mă înțeles. Sunt disperată! Faţă mea susține că nu-i place viaţă, că nu are nici un prieten iar eu sufăr prin faptul acesta că ea este nefericită!
Are un trai cât de cât decent. O mamă, un tata şi o soră ce o iubește cu toate acestea este nefericită prin faptul că nu are prieteni şi că este grasă!
ajutati-ma cu un sfat. Psihologul mi-a spus că este prin fază adolescentină şi că toți adolescenți își doresc să arate bine la vârstă asta dar eu, simţ că veau s-o ajut dar nu pot!

6 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Tu i-ai dat multa apa la moara si ai educato cu multa blandete ceea ce nu a fost bine deloc, daca tu erai putin severa si mai pe jumatate mama draga vedeai acum cum ficata nu se plangea deloc de viata asta. Ca s-o linistesti vorbeste pe un ton mai ridicat si explica-i sa nu mai spuna prostiile astea cu moartea.

| luiza a răspuns:

Ai putea incepe prin a o ajuta sa slabeasca sanatos, sa faca un sport, sa ii ti sub control caloriile astfel incat sa manance sanatos sai sa si slabeasca in acelasi timp, iar faptul ca nu are prieteni nu este ceva care sa il poti rezolva tu ca mama, ea trebuie sa fie maio sociabila, si sa isi gaseasca un grup de prieteni.

| OrangeJuice a răspuns:

Ajut-o sa slabeasca sanatos. Eventual mergeti impreuna la fitness/sauna etc. Daca nu o ajuti acum sa slabeasca pe la 14 ani o sa fie si mai disperata si e posibil sa stranga bani si sa-si cumpere pastile de slabit fara sa iti zica si de aici o sa curga cu secrete.S-ar putea ca ea sa se vada mereu grasa si sa ajunga mai tarziu sa faca anorexie. Dupa ce ai spus tu mi se pare ca e cam mamoasa, iar asta observa si cei din jurul ei si e posibil sa o evite pentru ca nimeni nu vrea sa fie prieten cu una care se duce la mama sa ii spuna tot.Trebuie sa invete sa ascunda asta in fata lor.

| Deealovestpu a răspuns:

Daca ea crede ca problema ei sunt niste kilograme in plus, ajut-o sa scape de ele! O cred ca este descurajata si se simte singura.Ca sa prinda putin curaj ii trebuie o schimbare,ajut-o sa dea cateva kilograme jos(daca s-ar simtii mai bine) si poate asa o sa fie mai sigura pe ea si o sa-si faca prieteni. Iti garantez ca nu kilogramele sunt problema, ci nesiguranta ei, totusi ea da vina pe infatisarea pe care o are. Mult succes!

| βʋϰβʋииʏ a răspuns:

Nu sunt genul de femeie care sa se comporte in felul asta cu copii!
Mama mea sa purtat foarte urat cu mine iar eu nu vreau sa fiu la fel cu ele!
Nu le cert sau le bat doar le pedepsesc. Mi-se pare o metoda foarte buna!
Multumesc pentru sfaturile voastre.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Toarna-i apa rece in cap, fa-i un dus rece si trage-i o pereche de palmi.
Sa se multumeasca cu viata pe care o are, ca are ce manca.Va slabi ea,nu-ti face griji.
Si satisfactia vietii nu sta in bani si haine, ci in puterea de munca si poate in gandire.
Ce sa faca cu,, prieteni,,? La 12 ani? Drame in dragoste la 12 ani? Oh, te rog!

Esti o mama prea buna, nu te merita.