Omuleeee! Cum sa mananci 5 oua la o masa.O sa te imbolnavesti fratioare.Eu abia mananc 5 oua in doua-trei zile si mi se pare ca am intrecut masura. Daca mai continui cu asta o sa-ti doresti sa mai faci macar 5 flotari. Sper ca asta a fost un exemplu ca sa ne orientam noi in ceea ce priveste cantitatea de mancare inaintea antrenamentului. Daca ce ai spus chiar e adevarat ai grija cu ouale.Despre trasul de fiare ce sa spun...Te apuci de tras cand te simti in stare.Eu cred ca nu e bine sa tragi de fiare flamand(lesinat) dar nici dupa o portie de "5 oua si 2 copane".Eu dupa o asemenea portie nu m-as mai putea misca urmatoarele trei zile.Deci,in final cred ca ar trebui sa te apuci de tras cand te simti pregatit si binedispus fizic.Nu cred ca e o anumita regula.Bafta!
Buna.
In primul rand chestia cu 5 oua nu e in regula. Un om nu ar trebui sa manance mai mult de 6 oua pe saptamana si bine ar fi sa nu depasim 2-3 pe zi. Asta e doar un sfat pentru sanatatea ta, acum faci ce vrei.
Acum, legat de intrebarea ta... De obicei digestia dureaza ceva timp. Cred ca vreo 2 ore ar fi timpul minim care trebuie lasat sa treaca dupa masa. Digestia dureaza ceva timp iar atunci cand este facuta necesita pauza. Proprietatile alimentelor - proteine, glucide, grasimi - se asimileaza pe parcursul zilei, ajungand la organele necesare si prin sange si producand energie. Dupa aceasta durata pe care ti-am recomandat-o organismul incepe sa asimileze. Bineinteles, nu tot odata. Nici nu va fi de ajuns pana maine la aceeasi ora, evident. Ar trebui ca macar la 4 ore sa mai mananci ceva, nu neaparat mult.
Sper ca am ajutat.
Georgestaff08 întreabă: