Da si tu te plimbi asa pe strada cu tigara in mana? Macar nu o mai face si tu asa in vazul tuturor Spune-i si tu mamaei tale ca probabil te-a confundat aceea fata sau erai cu un prieten care fumeaza si tia cerut sai tii tigarea sau pur si simplu neaga si spune-i nu are cum ca e o tampenie ca de ce ai vrea sa faci asa ceva vezi tu te descurci nu poate fi asa de raw. O intrebare cati ani ai de ai inceput sa fumezi?
Am 15 ani. Si nu nu ma plimb cu tigara in mana pe str... eram in parc
Tot una adica pnm gandeste-te si tu ca in parc poa sa te vada o gramada de lume
Am rezolvat-o!
Ooo bine asa de curiozitate cum ai reusit
Pai i-am zis eu inainte ca fumez... si culmea nu m-a crezut Si a zis sa incerc altadata ca atunci era prea bine dispusa
Tu: Ce?(uimit), Cine ti-o zis?(calm).
Mama: X bla bla.
Tu: Cred ca m-a confundat, ce dovezi are?
Dupa ce te intreaba, trebuie sa te uiti fix in ochii mamei tale ( sa nu o eviti cu privirea nici macar o secunda), sa nu incepi sa te joci cu mainile sau cu degetele / parul etc ( semne de nervozitate), sa nu te balbai.
Si sa-i spui pe un ton calm dar tot odata ferm " Nu, nu fumez. De ce?"
Intonatia la aceste doua propozitii trebuie sa fie ca si cum ai raspunde la intrebarea "ce faci?" a unui prieten.
Sau incearca un raspuns cat mai sec si scurt, in care sa nu arati nici un semn de nervozitate, si sa arati ca esti putin mirat (dar foarte putin).
Ca in cazul in care tu chiar nu ai fuma, mamei tale nu i-ar fi spus nimeni de treaba aceasta si ea te-ar intreba doar din curiozitate.
Si nu uita sa te uiti numai in ochii ei.
Sper ca ti-am fost de ajutor.