anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Buna ziua TPU, scriu asta pentru ca sunt un copil de 14 ani,nu am destula minte si nimeni nu ma invata, m-am invatat singura si maturizat singura, incerc din rasputeri sa fac totul cand mai bine dar cand cer si eu ceva nu se poate.Ca sa intelegeti mai bine, parintii mei nu au locuri de munca excelente, doar tata dar salariul lui variaza foarte mult in oricare luna. Exista luni in care castiga mult dar in altele deloc.Mama are un salariu de 1000 ron pe luna.De la vreo 12 ani parintii mei au inceput sa ma responsabilizeze in cam tot,imi cumpar singura haine, sau ce imi mai trebuie, strictul necesar ce ii trebuie unei fete de 14 ani si ce imi mai doresc sa spunem,invat foarte bine la scoala si primesc bursa, nu le cer parintilor mei nimic extravagant si cateodata am si uitat de unele pofte ca sa nu le consum banii.Mi au luat un telefon in rate, pe care eu il platesc in fiecare luna din alocatia mea.Fiecare ban in afara de costurile pe mancare si cele legate de electricitate, apa etc. e cerut inapoi.Eu nu ies nicaieri, doar foarte rar si nici nu am prieteni sau anturaje proaste, sunt o fire introvertita.Trecand la subiect, incepe scoala si am nevoie de haine, rechizite si ce mai trebuie.Hainele mi le am platit eu si nici nu mi am luat ceva exagerat.Rechizitele mi le-a platit mama.Intr una din zilele astea am vorbit cu prietenele mele si colegele despre inceperea scolii si ce am mai facut in vara asta,ele mi au spus ca s au dus sa si faca unghiile, si au luat haine de o gramada de bani, s au tuns si au facut parul etc.Eu i am povestit mamei si as fi vrut si eu sa-mi pun unghii cu gel.Asta nu este mai mult de 100 de lei tinand cont ca le vreau scurte si foarte finute cu un model simplu.A zis ca o sa vorbeasca cu cineva si o sa mi faca programare.Au trecut cam 4 zile si am intrebat daca mi-a facut si a spus ca nu ca femeia aceea este in concediu si e aglomerata si imi face dupa.Eu stiam ca n o sa mi faca pentru ca mereu cand mi-a zis ca o sa faca ceva mereu ma ducea cu zaharelul si i-am spus ca poate ma duce la altcineva.Asa s-a facut o cearta.A inceput sa tipe la mine ca am fite, figuri si ca vreau prea multe, ca imi plateste deja meditatiile.Eu doar voiam sa ma simt mai frumoasa,sa fac ceva pentru mine tinand cont ca in zilele astea celelalte fete au deja unghii de nu stiu ce lungime, gene, haine scumpe si alte lucruri.Plus de asta, nu ma simt cel mai bine cu mine pentru ca am niste probleme de sanatate si din cauza asta am decat 43-44 maxim 45 kg la 1, 63..si toti isi bat joc de mine pentru ca sunt slaba.Ma doare foarte tare cand celelalte fete isi bat joc de mine si de cum ma imbrac, cum arat si voiam doar sa ma simt si eu exclusa.Voi ce parere aveti? Sunt eu problema?

14 răspunsuri:
| dullcat a răspuns:

Buna.Cred ca doreai sa te simti inclusa*. E perfect normal sa vrei sa apartii unui grup si sa imiti comportamentele altor fete.Totusi, la 14 ani nu cred ca e necesar sa iti pui unghii false deoarece inca esti destul de micuta.Eu nu cred ca mama ta iti vrea raul, chiar daca tu te simti neindreptatita.Cel mai probabil mama ta nu stie alta metoda de a te refuza fara sa provoace o disputa, asadar apeleaza la strategia,, Mai vedem,'', pe care si eu o cunosc foarte bine, caci parintii mei au folosit-o. laughing

Nu stiu la ce scoala mergi, dar e destul de grav daca fetelor nu le este atrasa atentia in ce priveste machiajul, unghiile si alte cele care nu tin deloc de scoala, iar prin urmare nu trebuie etalate in asemenea institutie. Daca colegele te hartuiesc si te insulta, imi pare rau sa spun, dar sa iti pui unghii nu te va ajuta deloc, poate doar pentru 5 minute.In rest, se vor intoarce la celelalte subiecte de batjocura.Astfel, nu doar ca vei regreta pentru banutii cheltuiti, dar nici nu te vei putea bucura de manichiura ta noua.Ba chiar e posibil sa faca pe acest subiect misto, dandu-si seama de efortul tau ca sa fii ca ele si ridiculizandu-l.Din pacate, situatia materiala nu iti va permite sa fii ca ele si orice gest marunt vei incerca se va intoarce impotriva ta.

Am fost si eu intr-o clasa de copii de bani gata, desi situatia financiara a familiei mele nu se potrivea contextului.Nu pot spune ca am fost hartuita ca tine, dar per general stiu cum este, inteleg cum te simti.Ce ai tu nevoie este sa mergi la psihologul scolii pentru a intelege mai bine prin ce treci si a-ti recalibra busola emotionala, astfel incat sa te detasezi de intelegerea superficiala a lucrurilor si de nevoia de validare din partea unor nesimtite.Crede-ma ca mai incolo vei rade pentru ca ai suferit din cauza lor si vei rade pentru ca doreai sa fii ca ele.Imi imaginez ca nu asta doreai sa auzi, dar consider ca esti destul de matura, mult mai matura decat toti colegii tai si chiar decat altii de 15-16 ani, deci asta trebuie sa auzi.Sunt sigura ca vei intelege si ca vei continua drumul constiincios pe care ai mers pana acum.Trebuie doar sa devii si tu un pic mai nesimtita, sa intorci obrazul, pentru sanatatea ta psihica si emotionala.Succes in noul an.

| Anonim19372515 a răspuns (pentru dullcat):

Nu este vorba de asta, unghiile alea chiar nu ma fac sa ma simt mai bine, e vorba ca pentru mine nimeni nu are niciodata posibilitati, m-am saturat sa nu pot fi inteleasa si nici nu cred ca sunt un copil rau fata de ceilalti..mereu sunt certata, batjocorita si facuta in toate felurile sau amenintata de toata lumea, chiar si de mama.Asa ca nu e vorba de lucruri materiale. Vreau doar sa fiu fericita si sa nu am atatea probleme la anii mei.Psihologul nu cred ca m-ar ajuta.

| Anonim19372515 a răspuns (pentru dullcat):

Si nu este vorba ca mi as pune unghii doar pentru ele, doar voiam sa vad din partea mamei mele putin interes ca voia sa faca ceva pentru mine sau ceva care poate mi-ar placea.

| dullcat a răspuns (pentru Anonim19372515):

Pai ai foarte multe probleme si psihologul e cel mai in masura sa te ajute, altfel vei ajunge un adult disfunctional.El nu iti da pastile, ci doar te asculta.Nu trebuie sa platesti nimic fiindca esti eleva. Daca mama ta se comporta ca un parinte abuziv, poti suna aici : https://www.116111.ro/ Adesea parintii nu stiu altceva decat sa recurga la aceleasi metode folosite de bunici.Prin urmare nu prea ii poti blama si nici schimba. Sper ca vei intelege cand mai cresti.

Iar fericirea nu e data de lucrurile materiale, ci fix de sentimentul de liniste, de acasa, de intelegere si validarea din partea parintilor, de iubire si altele care par ca tie ti-au lipsit, din ce ai descris mai sus.

| VoidEternal a răspuns (pentru dullcat):

Nu-ti mai consuma energia cu trolii. Are 3 intrebari puse in aceeasi zi. Aici are 14 ani si vrea unghii, in celelalte are 17 si vrea vibrator.

@ Anonim19372515, get a life buddy. E ceva clar in neregula cu tine daca asta e genul de atentie care iti valideaza nevoile. Grow up.

| dullcat a răspuns (pentru VoidEternal):

Great. laughing) Nu am stat sa analizez. Daca as face asta pentru toti ar dura ceva...

| Alexia999997777777777777 a răspuns:

Părerea mea este că nu trebuie să te schimbi pentru a fi pe placul altora.
De ce ai vrea să te schimbi și să primești atenția unor oameni care s-au purtat cum s-au purtat cu tine? Mare noroc să aibă dacă îi și saluți după toată situația " traumatică" - multe persoane care au primit " bullyng " pur și simplu și-au pierdut încrederea în sine și alte probleme.
Adică nu trebuie să te îmbraci altfel dacă cineva îți spune că nu îi place, fă ce vrei tu.
Unghiile la 14 ani nu sunt o necesitate,lasă-le pe restul să și le pună,nu cred că ești mai wow dacă te lauzi cu faptul că ți le pui la Mihaela unghii cu gel și după ce îți pică alea ai unghiile naturale praf.
În schimb îți recomand să le lași să crească = să le cureți,să le dai o formă ( îți cumperi o pilă spre exemplu) și după îți dai cu ojă nude sau un lac,la fel de finuț și elegant.
Cât despre reacția mamei tale = Eu aș înțelege asta,gândește-te că pentru salariul ei trebuie să își rupă cârca pe acolo, banii se duc și pe nevoile ei, întreținere ( curent, alte facturi), mâncare, evident că și tatăl contribuie, dar trăim în vremuri unde toate produsele devin din ce în ce mai scumpe, în schimb poți să te angajezi pe la 15-16 evident cu acordul părinților și așa ai altă satisfacție.

| Anonim19372515 a răspuns (pentru Alexia999997777777777777):

Da dar tatal meu ia vreo 6000-10000 de lei, cateodata nu chiar asa mult. aproape spre deloc.Fratelui meu ii da bani saptamanal, are 16 ani sa precizez.Plus ca el face numai prostii iar eu, care incerc din rasputeri sa i mai ajut si sa fiu cuminte nu primesc nimic

| Alexia999997777777777777 a răspuns (pentru Anonim19372515):

Îmi pare rău să aud asta, nu este ok să facă diferențe.
Mai ai încă 4 ani și după o să poți să îți faci propria viață așa cum dorești.

| Sistemulxxl a răspuns:

Deci faci meditatii pentru ca nu esti in stare sa intelegi lectiile predate la scoala dar vrei... unghii false, gene, haine scumpe... Pai mama ta plateste meditatiile iar tu in loc sa binveti si sa nu mai fie nevoie de meditatii soliciti alte cheltuieli.
Eu te dadeam la casa de copii.

| Alexia999997777777777777 a răspuns (pentru Sistemulxxl):

" Deci faci meditații pentru ca nu ești în stare să înțelegi lecțiile predate la școală "--> asta este mentalitatea tipică românească, fiecare avem implementat noțiunea elevului cu 10 pe linie la absolut tot,dar în viață nu este deloc așa,sunt oameni care sunt buni la ceva și alții la altceva, suntem diferiti și avem calități diferite.
Ținând cont și de faptul că fiecare profesor are modul lui de predare, să mai punem la socoteală și faptul că nu toți profesorii se și implică.
Aveam profesori care scriau lecțiile din pauză și dacă cereai explicații săreau de fund în sus că de ce nu ai fost " atent" sau să uităm și de cei care nu se implicau, până și profesorii la care aveam materiile de bac nu se implicau prea mult și a trebuit să îmi fac singură programa și totul.
Plus că fiecare profesor are modul său de predare care nu este pe înțelesul tuturor, dar asta nu înseamnă că te numești " prost" ci că pur și simplu nu rezonezi cu modul lui de a explica.
Este normal să își dorească " haine scumpe", " unghii false", "gene", dacă asta a devenit moda 2023 printre tineri și fiecare generație a avut câte ceva care era super la modă și te facă " popular" plus să nu uităm că acest copil vrea doar să se integreze și să se apropie de altii de vârsta sa, oameni de la care a primit și bullyng.
" Eu te dădeam la casa de copii" -alta afirmație toxică tipic româneascălaughing.

| Anonim19372515 a răspuns (pentru Sistemulxxl):

Eu sunt clasa a 8a, invat pe note de 9 si 10.Meditatiile sunt pentru ca am examen anul acesta, om incompetent! In locul tau n as sta sa mai scriu comentarii daca nu inteleg sensul. Jale pentru copiii pe care ii ai sau o sa i ai.

| Sistemulxxl a răspuns (pentru Anonim19372515):

Tu este un boschete. Cata prostie si nemernicie sta in tine.

| Anonim19372515 a răspuns (pentru Sistemulxxl):

Si tu un prost? oricum intrebarea era pusa la misto ca site u asta e useless hai has mi mij du te n rasa ta