| fman27 a întrebat:

Buna ziua tuturor!
Vreau sa stiu daca fumatul te opreste din crestere?
Ma omoara curiozitatea deoarece cunosc oameni care au ramas micuti din cauza ca au fumat in perioada asta, si cunosc si oameni care au crescut mult si tot au fumat in timpul cresterii.

PS: lactatele, branzeturile (tot ce contine calciu) am auzit ca osifica mai repede oasele si astfel cartilajele de crestere se inchid si numai cresti, este adevarat?

Ce imi recomandati pentru o dezvoltare armonioasa? si sa cresc mare (in inaltime) big grin?

Răspuns Câştigător
| Elena1234456 a răspuns:

Ca sa te inalti trebuie sa faci si sport si sa te dezvolti armonios. Chestia asta cu fumatul mi se pare o aberatie. Este adevarat ca lactatele intaresc oasele, te pot ajuta sa cresti armonios.

8 răspunsuri:
kongeriket
| kongeriket a răspuns:

Fumatul şi creşterea nu au nicio legătură între ele.
Riscurile fumatului sunt aceleaşi indiferent dacă ai 12 ani sau 42 de ani!

| Happyness a răspuns:

Nu te opresc din crestere insa la unele pers functioneaza faza de slabit

| Vladuthz a răspuns:

Este cat se poate de adevarat, in general la 90% din fumatorii, fumatul le stopeaza cresterea in inaltime.

| Vladuthz a răspuns:

Este unul din cei mai importanti factori care iti opresc cresterea. Nu se cunosc cauzele, insa oricine poate observa asta, cu cat te apuci de fumat de la o varsta cat mai frageda, cam pe la inaltimea aia ramai. Sunt rare cazurile cand nu afecteaza pe cineva si ii permite sa creasca, insa in majoritatea cazurilor nu iti mai permite sa cresti. Este un lucru care se intampla; fie ca tu iti propui sa crezi sau nu, in ciuda a ce ar zice oricine, e ceva ce se intampla si care se vede cu ochiul liber.

| fman27 explică:

Ok, va multumesc, mai astept si alte pareri/raspunsuri.

| vraiull a răspuns:

E o aiureala cu tigarile doar ca te afecteaza la plamani atat dar poti fi cat de musculos si alte chestii de astea nu iti afecteaza corpu daca faci sport in fiecare zi nu te afecteaza cu nimic stiu din propria experienta

| Octavian_Farcaș_1998 a răspuns:

Parerea mea este ca nu te afecteaza ...fumez...si fac sport de performanta