| Bujor230 a întrebat:

Buna ziua! Unele lucruri nu le știu. Ce ar trebui sa fac ca să fiu apreciat, sa fiu apropiat, și să mă inteleg, sa îi impresionez, sa fiu lăudat de către colegii mei de facultate și voluntariat?

7 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Dar de ce ai nevoie de așa multa validare?

| dullcat a răspuns:

De ce ai vrea sa te aprecieze colegii de faculate? Din experienta mea, eram toti acolo adunati din toate partile tarii, iar dupa ce am absolvit multi s-au intors in propriul oras.Cred ca poti avea nevoia de a simti validarea unor prieteni la care tii si ii admiri foarte mult.Dar colegi de munca sau colegi de facultate, liceu etc? Nu, e cam inutila aceasta lauda sau apreciere in conditiile in care abia veti mai interactiona vreodata.

Un sfat e sa inveti sa te apreciezi si sa cauti validarea de la propria persoana, astfel incat in momentele grele sa poti trece mai usor peste orice situatie. Orice altceva din exterior prea rar conteaza. Si daca simti aceasta nevoie puternica, cred ca functioneaza dupa legea atractiei, astfel ca, cu cat vei incerca mai mult, cu atat vei esua. Lucrurile se aseaza mereu de la sine.Ai putea lua in considerare si sa discuti cu un psiholog.El il va putea clarifica daca nevoia aceasta nu vine ca un raspuns la relatia pe care ai avut-o cu parintii.Si dupa ce afli, iti vei putea concentra efortul unde cu adevarat conteaza.

| raMLesS a răspuns:

In primul rand sa arati bine, sa ai o față frumoasa si un corp frumos pe care-l obtii cam cu vreo 2-3 ani de sala/chalistenice, in al doilea rand sa nu fii pr0st, adica sa te duca cat de cat capul, iar in al 3-lea rand sa ai o viata, sa iesi, sa ai te distrezi, sa ai prieteni... asta e secretul pentru ca oamenii tind sa aprecieze si vor sa fie ca persoanele mai bune decat ei, atat timp cat ai o viata mai buna decat ei din multe puncte de vedere, o sa incepi sa fii apreciat.

| anonim3247 a răspuns:

Trebuie să vadă ei ceva la tine ce nu au ei

| anonim3247 a răspuns:

Mai bine îi eviți pe cei care vor să vadă ceva la tine.

| Alexia999997777777777777 a răspuns:

Nu poți sa ii faci pe toti sa te laude, pentru ca printre persoanele care se bucura sunt și cele invidioase pe succesul altora.
Nu ai nevoie de admirația lor, trebuie sa te faci mândru / mandra pe tine și atat.

| gapb a răspuns:

E degeaba, nu mai cauta validare de la colegii tai de facultate, acolo e multa competitie si nimeni nu vrea sa se vada mai prejos decat tine ba chiar mai mult, sa te laude, acolo e alt mediu, alti oameni, fiecare trage la caruta lui si fiecare se dau ce nu sunt de fapt pentru a impresiona profesorii, decanii, etc. E exact ca la liceu, dupa ce termini facultatea toti colegii aia se vor evapora cu unele exceptii. Poti incepe printr-o iesire in pauza la o tigara, te bagi pur si simplu in seama cu ei, socializezi si usor usor deveniti apropiati, de acolo se leaga tot, cand mai sunt proiecte si trebuie sa lucrati mai multi sa te implici, la facultate e mai greu sa legi prietenii adevarate pentru ca de obicei sunt grupulete, bisericute, si daca nu reusesti sa te integrezi de la inceput intr-un grup e mai greu ulterior sa faci asta, practic, vei fi un pustnic.