| AnaaaaaConstantin22 a întrebat:

Bunaa! am 14 ani, sunt fata si vreau sa-mi fac primul tatuaj. parintii mei sunt de acord cu asta. vreau sa-mi fac un tatuaj ( destul de maricel, dar nu foarte mare ) pe umar si sa coboare pe brat. chiar daca am frica de ace, foarte foarte mare, mi s-a pus pata rau pe acel tatuaj si m-am hotarat sa-l fac! vreau raspunsuri de la cei care au tatuaje de la o varsta frageda ( 14, 14, 16 ani )

- cam cat de tare doare pe o scara de la 1-10? durerea este comparativa cu ce?

-unde vreau eu sa-mi fac tatuaj, am auzit ca nu prea doare, pentru ca pielea este groasa, este adevarat?

- cum se ingrijeste?

vreau raspunsuri serioase va rog! daca sunteti aici ca sa-mi da-ti raspunsuri de genul :
-esti prea mica
-nu-ti face pentru ca mai tarziu o sa regreti
-etcccc
nu te mai obosi sa-mi raspunzi

dau funda!

3 răspunsuri:
| anamariarot a răspuns:

E una dintre zonele mai rezistente la durere și nu doare ca pe coaste, de exemplu. Sfaturile cele mai bune de îngrijire o să le primești de la tatuator(când și de câte ori trebuie să te speli, cum să aplici crema etc).
Deși nu vrei să o auzi, mai gândește-te, știi de ce? Pentru că tu acum te afli într-o perioadă de tranziție, te maturizezi, iar peste câțiva ani e posibil să nu te mai recunoști nici tu, atât de mult să te fi schimbat. Chiar dacă acum te gândești că nu e așa, ia în calcul faptul că în fiecare zi evoluezi și că nici ție nu ți-ar plăcea să știi că stagnezi, că nu devii mai înțeleaptă, mai inteligentă decât acum și așa mai departe.
Mie la 18 ani mi se pusese pata pe un tatuaj, dar am amânat tot din cauza fricii, iar acum, după doar 2 ani, acel tatuaj mi se pare oribil; de asta spun că e mai bine să aștepți până te mai maturizezi, pentru că te schimbi foarte mult, mai ales că e vorba de un tatuaj mare, deci foarte dificil de acoperit(iar de scos e greu, dureros și foarte costisitor).
Prietenul meu are 29 de tatuaje și nici el nu mai e chiar încântat de cele făcute la vârste fragede, deși acum se apropie de 30 de ani.

| RainmakerX a răspuns:

Cu durerea te descurci tu... Ideea este sa faci un exercitiu. Fa un poster cu acel tatuaj si pune-l undeva la vedere. Asteapta pana la vara. Daca iti place si atunci posterul respectiv atunci inseamna ca nu a fost o idee proasta de moment si il poti face.

| THTattoo a răspuns:

Buna.
Iti recomand sa astepti pana la 18 ani. Legal iti poti face un tatuaj la un salon de tatuaje incepand cu intervalul 16-18 ani doar cu acordul(adica prezenta) unuia dintre parinti. De ce aduc aminte de legal? Pentru ca asta ar ca insemna singura optiune ar fi sa te tatuezi la cineva acasa, unde conditiile de infectare sunt ridicate.
Eu sunt artist tatuator:
www.tatuajbucuresti.ro