| AndradaDada00 a întrebat:

Bunăă!
Am intrat în această comunitate sperând că voi găsi ajutor pentru ceea ce vă voi întreba!
Nu de curând, eram micuţă, firava, slabă, eram fără vlagă.
La vărsta de 11 ani am mers la volei pentru a face muşchi şi pentru a practica un sport.
Dupa practicarea a aproape 2 ani jumătate de volei, m-am lăsat, având nişte probleme cu plămânii.
După ceva vreme, am început să practic sportul pe care toţi îl practică, LENEA. Am început să mănânc cam mult, seara, neregulat şi nepăsându-mi de calorii şi etc.
Acum am vârsta de 14 ani jumătate, 163cm şi cam 52-53 kg!
Am burtică şi se vede că m-am îngrăşat, nu vreau să fiu grasă!
Vreau sa reîncep cu sportul, dar nu pot fiindcă am şcoală de după-masă! Ce să mănânc, ce regim îmi puteţi spune, cum şi ce să fac ca să ajung la maxim 40 kg? Ajutaţi-mă, am voinţă şi pot slăbii, numai că nu ştiu de unde să încep! Vreau să dau jos burtica şi să fiu mai slăbuţă, fiindcă nu vreau să mă îngraş!
Vă rog, ajutaţi-mă, mulţumesc anticipat!

6 răspunsuri:
Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
La 14 ani nu ai voie dietă, practică un sport și renunță la grăsimi.
Pa, pa.

| Radu284 a răspuns:

40 kg maximum la 163 cm? WTF, de ce? in jur de 50 kg este foarte OK pentru inaltimea ta. Poti sa faci tot felul de exercitii si acasa, sunt multe filmulete cu gimnastica aerobica pe youtube.

| AndradaDada00 explică (pentru Radu284):

Sunt prea scundă pentru 14 ani :O Şi prea ..grasă!
Vreau să fiu cum eram înainte, o să mă pun pe exerciţii şi sport, şi mult mai puţină mâncare.
E un pic cam greu cu începutul meu de gastrită dar o să încerc, poate o să slăbesc repede dacă o să fac mai multe chestii.
Cam până la 40kg aş vrea să mă opresc!

| Radu284 a răspuns (pentru AndradaDada00):

Daca ai 1.63 la 14 ani jumate, nu e rau. O sa mai cresti cativa ani, plus ca sunt multi baieti care prefera fetele mai scunde.

La 40 kg o sa fi mult prea slaba pentru 1.63m Chair nu mi-as face probleme in legatura cu greutatea. BTW, ai o poza, ceva? Asa o sa primesti mai multe raspunsuri corecte legate de greutate.

| Mrme a răspuns:

Mai intai trebuie sa renunti la mesele de dupa ora 7-8. Renunta la paine. Nu uita de micul dejun, cea mai importanta masa ce trebuie luata. Evita prajelile, grasimile, dulciurile (poti sa mai mananci dulciuri dar nu exagerat, pentru a avea energie ). Poti sa faci tu sport in casa, abdomene, genoflexiuni, eventual poti sa alergi afara.etc. Nu incerca sa slabesti brusc pentru ca vei avea probleme de sanatate. Inca ceva, poti renunta definitiv la chips-uri.

| Cristina5546 a răspuns:

Buna. Probabil ca ai incercat mai multe metode si vezi ca multe nu prea dau rezultate. Pentru a slabi trebuie sa ai rabdare dar sa fii si foarte motivata. Poti incerca printr-o dieta mai usoara, care sa nu contina mancare cu grasime sau orice este prajit. Incearca sa faci un sport mai relaxant chiar daca il practici dimineata, ceva gen innotul. Poti incerca, ca dupa ore sa faci o tura de alergari. Din punct de vedere al regimului, salata nu ar trebui sa lipseasca de la masa ta zilnica. Renunta la fast-food in favoarea unei salate sau a unor fructe. Stiu ca pare greu dar cu timpul te vei simti mai bine. happy Sper ca te-am ajutat. :*