Schimba logopedul ca nu a lucrat cum trebuia cu tine, ca asta este intr-adevar o problema serioasa care se rezolva numai cu multa, foarte multa munca din partea ta, dar si cu ghidare din partea unui logoped bun.
Am incercat sa le spun parintilor ca vreau din nou logopedie deși ei spun ca n am nevoie. Le am explicat ca vreau sa scap de asta iar ei spun ca n am nevoie. Altceva ce as putea face
Bineinteles ca ai nevoie sa mergi la logoped, odata ce tot asa raraita vorbesti si asta iti va afecta viata de adult, daca acum nu faci ceva sa te corectezi.
Chestia e ca nu sunt 100% raraita. Pot pronunta R ul dar vorbesc de parca as avea nasul infundat. De exemplu zic: luchruri. Aceasta chestie cu,, h,, ul se intampla la cuvinte cu r care au,, cru,, in cuvant. Am fost la medic si mi au spus ca am polipi sau cum le o spune. Oare de acolo se trage?
In cazul asta, este necesar sa ti se scoata si polipii.
Ai mers la logoped si? Care a fost rezultatul?
Acum ai nevoie de lectii de dictie. Exista profesori pentru asta.
Hai, curaj ca nu e timpul pierdut!
Cand eram copil trebuia sa spun poezia "Rica nu stia sa zica".
Sa stii ca e utila in cazul tau!
Mai exista o particularitate fizica: frenul lingual prea scurt. Dar asta iti poate spune un medic pediatru sau ortodont. Mergi la medic.
Ma omoara poezia cu rica nu stia sa zica. Uram cand ma puneau ceilalti sa zic poezia asta. Pur si simplu nu suport sa mai aud de poezia asta
Bun, nu mai suporti sa auzi poezia, dar la medic poti sa mergi pentru consultatie.
Ca sa.ti dau un sfat serios n.am decat sa iti spun adevarul..deoarece e o "conditie"cu care te.ai nascut si sa nu.ti fie rusine cu asta, daca chiar te lasi afectata poti pe viitor poti sa faci o interventie chirurgicala cu care poti scapa de rarrait.Repet nu recomand sa faci asta deoarece nu tu esti problema, daca te gandesti ca asta iti v.a rezolva problema pe viitor nu iti vei trai viata asa cum trebuie pana atunci, ai sa te gandesti ca numai asta iti va lua suferinta si vei vi blocata in acel viitor care iti va crea anxietate si care te va impiedica sa traiesti prezentul.Cei care ti.au zis sa fii multumita asa cum esti chiar tin la tine(au absoluta dreptate)te intelg prin ce treci deoarece traiesti intr.un mediu mai "corupt" ce pot fi copii pentru ca ei isi gasesc validare de a pune pe cineva jos si anume,, judecata"ceea ce nu pot realiza ca pot rani sentimentele celorlalti..problema e ca sa nu te lasi tu influentata de felul in care isi gasesc validare sociala.Un sfat pe care ti.l pot da e felul cum interpretezi acele jigniri, de fiecare data cand te simti jignita gandesteste ca ei sunt problema ca te ca te critica pentru felul in care ti.a dat Dumnezeu graiul si ca nu pot vedea dincolo de asta pentru ca si ei la randul lor sunt jigniti si gasesc o,, validare in asta". Daca te accepti asa cum esti vei gasi putere.Bafta si tine.te tare