Daca iti place ciocolata, iti recomand reteta de trufe a lui Jamie Oliver. Foarte usor de facut si foaaarte bune :X Te lingi pe degete :))
http://www.jamieoliver.com/......e-truffles
Sper ca stii engleza :D
Ai nevoie de
300 ml smantana,
3 ciocolate negre de buna calitate(pe care le vei rupe in bucatele cat mai mici),
o bucatica de unt(cam o lingurita),
un praf de sare
un shot de cognac sau whiskey
si daca iti place, un pic de coaja de portocala(mie nu-mi place cu coaja, fiecare dupa gust:D)
Incalzesti smantana(dar ai mare grija sa nu apuce sa fiarba! Doar o incalzesti foarte bine!), adaugi untul si dupa preferinta coaja de portocala in ea, apoi torni compozitia peste bucatelele de ciocolata. Amesteci bine pana se topesc si se omogenizeaza toata treaba asta. Adaugi praful de sare(potentator de aroma) si shotul de cognac, amesteci bine de tot si pui vasul cu compozitia-minune la frigider pentru 2 ore.
Scoti apoi vasul cu ciocolata si cu ajutorul unei lingurite faci mici "trufe" pe care le tavalesti printr-o pudra de cacao sau alune maruntite, apoi le asezi pe o farfurioara si. le savurezi impreuna cu familia si prietenii asteptand anul 2011 :>
Spor la "gatit" si. La multi ani! :)
Pai poti sa faci un tor de fructe sau de ceocolata:X
sh il dai la 12 noaptea:X
Crema de zahar ars.
Ingrediente
* 8 oua
* 200-250 g de zahar (in functie de cat de multa zeama vreti sa fie)
* 1 litru de lapte
* 1 zahar vanilat
Mod de preparare
Se topeste zaharul in cratita in care vom prepara crema de zahar ars si peretii ei se tapeaza cu zaharul topit, astfel incat zaharul sa acopere uniform peretii cratitei. Se lasa apoi cratita sa se raceasca.
Se pune laptele la incalzit la foc mic. Se bat ouale spuma impreuna cu zaharul vanilat.
Se pune la incalzit cuptorul. Cand a fiert laptele, se iau ouale batute spuma si se amesteca cu laptele cald. Se pune amestecul creat astfel peste zaharul topit in cratita.
Se pune cratita in care preparam crema de zahar ars la bain-marie, adica baie de aburi (se ia cratita cu zaharul topit si cu amestecul si se pune intr-o alta cratita mai mare, care sa o cuprinda, in care se pune apa). Se pun cele doua cratite in cuptor.
Se da la cuptor foc mediu timp de 30–40 de minute. Se tin in cuptor pana atunci cand compozitia incepe sa prinda o culoare maronie. De asemenea se poate incerca daca s-a facut scotand cratitele din cuptor si apasand usor deasupra compozitie. Cand e relativ tare inseamna ca este gata.
Se scoate de la cuptor si se lasa apoi la racit. Se serveste rece de la frigider.
anonim_4396 întreabă:
Idkrjek întreabă: