| Tasya05 a întrebat:

Bunaaaaaaaaa! Prietenul meu cel mai bun are niste probleme foarte marii...De cateva luni el tot se roaga sa moara. Si ieri seara cand vorbeam cu el pe mess il intepa foarte tare inima.Si el imi spunea,, Ma bucur pentru ca mi s-a implinit dorinta si voi murii" m-a speriat foarte tare si incepuse si mie sa imi bata inima si sa tremur.Chear nu stiu ce este cu el... El era mereu pus pe glume etc.Si acum nu stiu ce e cu el.Adica si la scoala sta mereu retras si numai vorbeste cu nimeni.Doar cu mine.Si ma sperie foarte tare si la scoala.Pt ca imi zice mereu,, Lary nu mai pot mor. Iar ma doare inima, Ajutama!" si ii se invinetesc mainile.Nu stiu cum sa il ajutt! Ma sperriiee rau.Nu stiu ce as face daca ii s-ar intampla ceva.Il iubesc mult.Si cateodata chiar ma uimeste ce spune! Este foarte suparat. Mereu imi zice,, Eu vreau sa mor.Numai am pentru cine traii.Doar pentru tine!" si eu atunci ii spun,, Atunci. Traieste pentru mine! Te rogg!"
Va rogggggggggggg ajutati-maa! Vreau sa nu mai fie in starea asta! Il iubesccc enorrrrmmmmm.Si nu vreaau sa ma gandesc ce as face daca nu ar mai fii.PLss un sfat

Răspuns Câştigător
| Dean1996 a răspuns:

In primul rand, linisteste-te.Respira adanc.Il poti ajuta in felul urmator:
Asculta-l, vorbeste cu el, el daca vrea sa moara, tare mi-e teama sa nu aiba si ganduri de sinucidere, adica daca spune ca il inteapa inima si ca ar vrea sa moara, tare mi-e teama de asta.Ai foarte mare grija de el, suna-l si intreba-l cum se simte, ce face, arata-i ca iti pasa. Fa-l sa zambeasca.Petrece mai mult timp cu el si demonstreaza-i ca viata e frumoasa si cu partile ei rele, pentru ca viata fara parti rele si invers, nu ar mai avea niciun farmec! Vorbeste cu el calm, sa nu pari agitata, si explica-i lucrurile astea, daca il iubesti, demonstreaza-i! Deschide-i ochii!
Oricat de mari ar fi problemele nu trebuie sa aiba in minte asa ceva, mereu va fi ceva/cineva care il va salva, mereu exista o raza de speranta, trebuie doar sa speri si sa ai vointa si curaj! Sprijini-l in momentele astea, are foarte mare nevoie, si daca vei fi alaturi de el vei vedea ca te va aprecia si te va iubi mult. Explica-i rostul vieti si faptul ca nu trebuie sa iti doresti sa mori! Chiar si in vorba,, Ai grija ce iti doresti, pentru ca s-ar putea indeplini!"-S-ar putea indeplini, dar ii va lua ceva drag in schimb.Adica pe tinehappy

Sper ca te-am ajutat! Succes! Chiar sper sa se simta mai bine, pentru ca si eu am probleme cu inima si il inteleg...

6 răspunsuri:
| lolly_3072 a răspuns:

Oof.saracu are o boala cu inima si ai intrat intr'o depresie straight face
incurajeaza'l pentru ca are foarte multe nevoie de tine si fa'i mici surprize sa vada ca viata nu e"neagra " tot timpul si mai sunt atatia oameni cre si; au revenit dupa bol; i cumplitestraight face
ajuta'l sa se simta iubit si sa traiasca viata din plin.adica u esti singura cre mai poate ca el si; a pierdut speranta de multstraight face
pup, si bafta>:

| TragicantaDeSemintzeRoz a răspuns:

De unde stii ca nu te place? Si eu crede ca nu te poate avea asta este parerea mea si te rog daca ii asta nu lasa un inger sa maii moara. si nu ii adu aminte de droguri cutite sange pastiile spuneii ca il iubesti spuneii ce simti pentru ell si iti spun eu ca isi va reveni

| AmyAmaLyAAA a răspuns:

Ai incercat sa mergi cu el la un medic? sau la un preot? incearca!

parintii lui stiu ce ganduri are? daca nu vrei nimic de pana acum ce ti-am scris, ai putea sa faci chestii care i-ar putea schimba parerea despre viata :arata-i ca viata e un element foarte important si ca ar trebui sa se bucure ca traieste caci altii n-au aceasta sansa...mult noroc!

| pedobear a răspuns:

Lasa-l sa moara daca asta isi doreste. Cine esti tu sa ii refuzi dorinta?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna.
In primul rand convinge-l sa iti spuna ce are pe inima pentru a-l putea ajuta cu un sfat, cu o sustinere, conteaza foarte mult.
Daca nu isi revine, fugi cat poti de repede cu el la psiholog pentru ca el chiar are probleme.
Bafta si ai grija de el!
Pa, pa.

| deea66 a răspuns:

Poate ca sufera din dragote sau altceva a avut vreo prietena care la facut sa sufere tu fii alaturi de el i intreaba-l poate pana la urma iti va spune ce are o ave* o problema in familie altceva

+