| VulpeaDinUmbra a întrebat:

Bunicul meu spune ca nu are ce cauta apa pe incaltaminte niciodata si doar laveta uscata si perie de incaltaminte, ca spune ca apa strica, chiar asa e sau?

Răspuns Câştigător
| DenDenX a răspuns:

Salut

Nu toate sunt mă fel.

Bunicul tău are o oarecare dreptate când vine vorba de,, Încaltamintea Din Piele"
Acolo se poate strica materialul.pot fi probleme..depinde și cum le speli.și cât le speli..des,rar..etc

Cea mai rezistenta încaltaminte când vine vorba de spălat este cea din,, Cauciuc".

Sper că te am ajutat, daca crezi că ți-am fost de folos poti lasă o funda.

| VulpeaDinUmbra explică (pentru DenDenX):

Si daca e de piele intr adevar poti sa cureti oricat de bine fara a pune apa niciodata?

| VulpeaDinUmbra explică (pentru VulpeaDinUmbra):

Si poti intotdeauna sa cureti la perfectie? Fara apa deloc

| DenDenX a răspuns (pentru VulpeaDinUmbra):

Nu vei putea face asta la nesfârșit dar poți face asa: sa zicem că tu ai ghete din piele:

Pe afara le cureți cu o cârpă umedă
Dar atentie. cârpa sa fie ușor umeda nu îmbibată în apă deoarece pielea nu trebuie sa fie expusă la umezeala în exces

Iar pe interior pentru eliminarea mirosurilor poți pune bicarbonat de sodiu în ghete și să le lași așa o zi.
După aia scoate l cu ajutorul unei perii mici..care sa nu zgârie interiorul

Iar pe final exista șervetele speciale pentru interior, spray-uri.

Nu poți să nu speli o pereche de ghete la nesfârșit. cândva tor trebuie sa bagi la spălat...dar dacă e făcut foarte rar nu va dăuna foarte mult.

Daca o speli de 3 ori pe an sa zicem e okk.

In rest o poți curata cum ți am spus mai sus.

Adica sa torn bicarbonatul asa praf si sa il las acolo si dupa sa il scot asa cu o perie de asta, sa periez? Si adica daca doar curat ghetele si fara spalat nu e ok?

O să mai repet odată:

Pentru curățare pe afară folosești o cârpă umedă..nu îmbibată.

Pentru curățare în gheata folosești niste bicarbonat, sau spray-uri pentru ghete din piele.

Daca faci asta nu trebuie sa le speli.dar nu poți face asta toată viața. cândva va trebui sa le mai și speli

Si e ok si in masina de spalat sa spal? Ca pe net daca te uiti spune ca incaltamintea nu trebuie spalata in masina de spalat

Nu,nu..sa nu le bagi în mașină de spălat.

Le speli la mână. într-un lighean sau ceva..in cadă..nu știu.ce ai tu.

Iei ceva care sa nu strice materialul...un burete...o cârpă simpla. ceva și le speli ai grija și la ce produse folosesti

Imi poti recomanda atunci niste produse cu care sa spal?

Poți căuta pe internet
Spray pentru igienizarea incaltamintei

De la marca LM Home

Cred că e vreo 20 de lei.

Dar de fapt caută că au pachete..care vin cu tor cu perie, spuma, spray, chiar și cu laveta..cred că e 40-50 setul..nu știu sigur

Daca nu cumpără doar un produs...ce ai tu nevoie

Tine minte.

De la firma LM Home.

Asta îți recomand eu...tu poți găsi și alte mărci.

Ok, multumesc

Daca crezi că te-am ajutat îmi poți lăsa o funda?

Dar cu apa de la robinet cica nu e bine pe incaltaminte si ca mai bine cu apa distilata, chiar asa e?

Apai,aici chiar nu stiu..eu le spălăm cu orice fel de apa(robinet, fântână)..nu vad asta ca fiind o problemahappy că nu le speli zilnic

Pai si daca e rau sa stergi cu carpa uda de ce nu e rau sa speli? Ca atunci e uda incaltamintea nu e umeda, sau nu conteaza? Si din ce motiv trebuie sa mai si speli incaltamintea daca se poate curata si fara a se spala si la fel si cu mirosul poti face sa se duca fara sa speli incaltamintea. Atunci care e motivul?

Eu îți spun din proprie experiență

Poți curățat încălțămintea dar nu la nesfârșit. cândva va trebui sa o și speli.

Daca tu poți acele ghete o data pe săptămână. poți chiar să nu le speli un an întreg...dar dacă le porți mai des..curățatul nu va ajuta la nesfârșit..pentru că oricum vor mirosi.100%pe dinăuntru

Adica chiar si daca lasi la aerisit si pui bicarbonat inauntru si asa, pana la urma va fi fara efect?

Pai e ca și la sosete. gândește-te..ai prefera sa le porți un an fără să le speli? Doar sa le aerisești?

Așa e la orice pantof, adidas..etc

Dar daca port incaltamintea cu branturi?

Nu știu, încearca.

Daca nu merge nici asa atunci e de ajuns numai interiorul sa il spal, nu? Nu trebuie neaparat si exteriorul

Desigur,pe exterior poți cu o cârpă/laveta.așa chiar poți să o întretii pe o durata mare de timp

Si atunci ud doar interiorul cu apa de la robinet
Sau de care vreau si il spal doar pe el. Cu sapun e ok sa il spal oare?

Da este okk, ai grija cum speli sa nu strice materialul..foarte ușor.

24 răspunsuri:
| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Alta intrebare despre cum sa cureti incaltamintea!
Nu te-ai plictisit?