anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ca multi copii am avut si eu un bully in 5-8, si chiar acum cand credeam ca am acapat de el iar ma face de ras pe la altii si ii manipuleaza sa faca baza de mine. Chestia e ca m-am gandit in felul urmator. Cand ma maicintalnesc cu el sa il bat pana la sange, de sa ajunga la spital si apoi sa il amenint cu ceva gen,,daca te mai iei de mine prmit ca data viitoare chiar o sa te bat serios". Oare o sa pot baga frica in el ca sa-mi recastig stima? Oare ceilalti o sa zica,,ba gata! De acum nu ne mai luam de robert ca e smecher" sau,, ba, robert e atat de prost ca l-a batut pe sorin degeaba".
Am 14 ani. Politia are ce sa-mi faca? Mentionez ca am avit medie atat de mare la examenul de capacitate(9.93) incat puteam sa-mi aleg orice clasa din toata tarisoara asta!

Răspuns Câştigător
| PavelVladescu a răspuns:

Băi Robert ai 2 variante, sa.l bați pe prost (dacă crezi că poți) dar nu il bate la școală ca e grav, rar se ajunge la poliție, nu.l bate până la spital, treaba e sa aiba ochiu vânat și nasu spart, nimeni din tovarășii voștri nu va zice ca esti un prost ca l.ai batut...din potrivă.
Ai grija la spate, dacă Sorinel asta are spate, vezi cum faci,
Vezi ca daca iti iei bătaie ești un prost si iti iei mult mai multa umilință,
Asta e varianta golănească.
Deși cu media 9.93 ma indoiesc ca ai să faci așa.
Varianta de băiat intelectual, e sa vorbesti cu părinții tăi cu riscul de a te umilii de față cu toții că "vine mami si tati sa rezolve problema de băiat mare"
Asa ca vezi cu directoarea sau ceva din școală sa te ajute.
Baftă

| anonim_4396 explică (pentru PavelVladescu):

,,treaba e sa aiba ochiu vânat și nasu spart"
Adica sa-l bat pana are ochiul vanat si nasul spart?

| PavelVladescu a răspuns (pentru anonim_4396):

Asta nu inseamna sa stai sa calculezi unde dai, dar efectul ideal este asta.

6 răspunsuri:
| PrintesaGumitaa a răspuns:

Daca e in aceeasi clasa cu tine vorbeste cu dirigintele sa ia masuri, violenta nu e o solutie. Daca ai avut media asa mare de ce nu te muti la un alt profil?

| aimullah123 a răspuns:

Normal ca are ce sa iti faca politia chiar si la varsta asta.
Plus ca nu asa se rezolva problemele, cu pumnul pe genul "Minte multa nu se cere, sa fii prost sa ai putere".
Nu stiu de ce tinzi spre violenta, dar calmeaza-te!
Vorbeste cu tatal tau ca e barbat si poate a trecut si el prin asa ceva si cere-i un sfat. Sa nu ascunzi niciodata o problema de parintii tai, ei te cunosc cel mai bine si sunt perfecti pentru a-ti da sfaturi.

| wpetterssone a răspuns:

Nu pune la suflet ce auzi de la ei. Fii prevăzător și ocolește-i pe cei care te supără. Violența sau puterea pumnului nu ajută. Vorba ajută. Dacă nu poți singur, ia legătura cu un părinte, un profesor, un diriginte, un director. Vorbește calm.

| Luisaa90 a răspuns:

Violenta nu e o solutie. Incearca sa te comporti altfel, sa stie si el cu cine se confrunta. Gen daca esti tacut, va continua pentru că stie ca nu ai nicio putere să ii faci ceva.
Nu intelege gresit, nu ma refer la violenta, dar poti sa ripostezi, nu cred ca el nu are defect. Razi si tu de el, fa misto. poate schimba ceva