anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ca sa imi pun pierce in buza.fiind minora.am nevoie de acordul parintilor?happy
Si. ce riscuri sunt din cauza pirceului?
cam cat costA?happy
Va rog.love struck.cat mai multe detalii:*

1 răspuns:
| Biia a răspuns:

Da, fiind minora ai nevoie de acordul parintilor. Take a look:
Nu cred ca va trebui sa cauti prea mult ca sa vezi pe strada sau in cercul tau de prieteni persoane care au apelat la aceasta metoda de infrumusetare a corpului - tatuajele si piercing-urile... Mai ales printre adolescenti si adolescente. Este vara si fetele, mai ales, isi expun aceste "bijuterii". Ca atare, sa nu te mire daca si fata sau baiatul tau vor veni la tine si iti vor spune ca vor si ei unul la fel sau ca au vazut un model care le place in mod deosebit.

Adolescentii se afla in etapa premergatoare vietii de adult si isi doresc sa experimenteze tot felul de lucruri noi si interesante. Tatuajele si piercing-urile este foarte posibil sa se afle si ele pe lista de "trebuie sa am si eu"... Ceea ce conteaza insa este sa cunosti toate datele problemei, astfel incat sa ii poti oferi cel mai bun sfat copilului tau.

Desi prejudecata general valabila, conform careia tatuajele si piercing-urile tin de o anumita cultura de grup sau de "banda", de tot ceea ce inseamna viata de cartier sau, mai rau, de inchisoare sau de rebeliunea specifica anilor tineretii, lucrurile nu stau chiar asa. Adevarul este ca persoane din diferite clase sociale aleg sa isi decoreze corpul in acest fel, din diferite motive.

Spre exemplu, tatuajele si piercing-urile pot fi folosite pentru a face o declaratie personala, ii permit unui adolescent sa se integreze intr-un grup si sa fie asemenea persoanelor din anturaj sau, pur si simplu, poate fi perceputa ca o forma de arta. In primul rand, asigura-te ca vei avea cu adolescentul tau o discutie importanta inainte ca el sa apeleze la aceste metode, pentru a vedea exact care sunt motivele care il determina sa isi doreasca un tatuaj sau un piercing. Este posibil ca motivele sale sa fie adecvate si sa nu isi doreasca asta pentru ca asupra lui se fac presiuni din partea diferitilor prieteni.

Cand discuti cu tanarul sau tanara familiei, asigura-te ca s-a gandit bine la toate aspectele, inclusiv la riscurile pe care aceasta actiune le presupune, si ca isi ia tot timpul din lume pentru o astfel de decizie... Exista unele efecte adverse posibile la orice fel de procedura aplicata organismului, iar procedurile din cazul de fata sunt, in cele mai multe cazuri, permanente.

Daca mai tarziu, peste 5 sau 6 ani, adolescentul nu mai este fericit cu hotararea pe care a luat-o la varsta de 16-18 ani si vrea sa isi "scoata" tatuajul, operatiunea de indepartare a acestuia poate fi foarte dificila, uneori chiar imposibila, si extrem de dureroasa. De asemenea, o astfel de interventie de indepartare a unui tatuaj este si costisitoare, deoarece presupune numeroase tratamente cu laser. Astfel incat, este preferabil sa ii amintesti adolescentului tau ca ceea ce i s-a parut foarte "cool" si la moda la 16 ani, s-ar putea sa fie ceva de care vrea sa scape la varsta de 35 de ani...

Tine minte in permanenta faptul ca doar pentru ca adolescentul este interesat de tatuaje sau de piercing-uri, nu inseamna ca, automat, se va transforma intr-un "baiat rau" sau "rebel". Daca decizia sa finala este de a-si etala pe corp astfel de "decoratiuni", sfatuieste-ti copilul sa apeleze la un studio sau cabinet de renume, cu o reputatie buna, pentru ca, in caz contrar, sanatatea sa ar putea fi periclitata.

Majoritatea cabinetelor specializate au o limita de varsta pentru clienti si aceasta nu este mai mica de 18 ani. Daca un astfel de studio nu cere permisiunea parintelui, avand in vedere faptul ca este minor, inseamna ca nu este un cabinet sigur si igienic si nu ar trebui sa isi pastreze licenta.

De asemenea, incurajeaza-l sa discute si cu alte persoane care si-au facut tatuaje sau piercing-uri, pentru a vedea aceasta experienta si din alta perspectiva si pentru a putea primi recomandari utile.

Inainte de a se decide asupra locatiei, ar fi de preferat sa viziteze mai multe studiouri si chiar sa isi petreaca ceva timp studiind artistii care fac tatuaje sau piercing-uri clientilor, in cazul in care accesul ii este permis. Artistul trebuie sa foloseasca intotdeauna manusi de unica folosinta si ace sterilizate pentru fiecare procedura. Partea de corp aleasa pentru tatuaj sau piercing trebuie sa fie extrem de curata, spalata anterior cu o solutie impotriva germenilor (antimicrobiala). De asemenea, studioul trebuie sa ofere clientului instructiuni adecvate pentru tratamentul "de dupa", astfel incat acesta sa stie cum anume este recomandabil sa isi spele si sa isi ingrijeasca zona tatuata, pentru a preveni infectarea.

Atat realizarea de tatuaje, cat si cea de piercing-uri poate avea efecte secundare. Acest risc poate fi mai scazut in cazul in care alegi un studio recomandat si bun, asa cum am mentionat mai sus. De asemenea, cunoasterea riscurilor implicate poate ajuta la prevenirea multor probleme.

Durerea. Aceste proceduri pot fi dureroase, iar medicamentele si solutiile anestezice actuale nu sunt utilizate in mod frecvent, la scara larga.

Infectarea. Tatuajele si piercing-urile pot reprezenta sursa a foarte multe neplaceri si infectii... Infectiile dureroase ale pielii (si uneori chiar si ale sangelui) pot aparea in cazul in care procedurile nu au fost realizate in conditii sterile sau daca pielea afectata nu este ingrijita corespunzator dupa aceea.

Mult mai periculoasa este posibilitatea ca aceasta operatiune sa cauzeze raspandirea unora dintre virusurile care pot duce la infectii ale intregului organism, cum ar fi hepatita B, hepatita C si HIV, virusul care cauzeaza SIDA. Pentru ca aceste virusuri se pot transmite din cauza unui ac nesterilizat, este crucial ca adolescentul sa aleaga un studio care foloseste tehnici de sterilizarea adecvate si ace de unica folosinta si sterile.

Reactii alergice. Oricine poate avea reactii alergice fie la vopseaua tatuajului, fie la bijuteriile pe care le presupune piercing-ul. Pentru a reduce acest risc, este recomandabil sa se poarte doar bijuterii realizate din otel inoxidabil chirurgical, aur de 14 carate, niobiu sau titan.

Daca adolescentul este totusi decis sa mearga pana la capat cu aceasta fantezie, atunci este extrem de important sa urmeze instructiunile "de dupa" realizarea procedurii. Acestea variaza in functi de tipul de tatuaj sau de partea corpului care este supusa piercing-ului.

In general, aceasta parte a corpului trebuie pastrata curata si uscata. Poti aplica un unguent pe baza de antibiotic in zonele exterioare piercing-ului, ajutand astfel procesul de vindecare a pielii, care poate dura chiar si cateva luni, in functie de locatia aleasa. Zona afectata de aceste proceduri trebuie supravegheata indeaproape, pentru a vedea cel mai mic semn de infectie - simptomele la care trebuie sa fiti atenti, atat tu, cat si adolescentul, sunt: inrosirea pielii, puroi, sensibilitate crescuta sau febra. Daca se observa oricare dintre aceste semne, trebuie sa apelezi la sfatul medicului specialist dermatolog de urgenta!

Tatuajele si piercing-urile sunt foarte indragite si populare printre adolescenti, creand o anumita... aura celui care le "poarta", fiind o adevarata fantezie pentru viitorii adulti... Desi nu sunt proceduri care sa implice probleme de sanatate grave, unele dintre acestea devin relative "blesteme". Avand in vedere aceste lucruri, cel mai important este ca adolescentul tau sa cunoasca toate datele problemei si toate riscurile implicate, astfel incat sa poata lua o decizie informata.
Take care!kiss