Si eu sunt adolescenta si cred ca etapa cea mai intensa ca sa zic asa este la varsta de 15 ani. Asta e parerea mea. Soun asta deoarece atunci eu am trait la maxim toate experientele: bucuriile erau un motiv de petrece si tristetile ma doborau, aveam chiar momente usoare de depresie.
Am fost extrem de stresata cand am dat examenul de admitere la liceu, credeam ca nu am sa iau, ce fac daca nu intrubla un liceu bun, dar pana la urma am trecut cu note mari si am intrat la un liceu foarte bun.
Traiesti intens la liceu. Colegii si relatiile cu ei te afecteaza in proportie de 70-80% (e strict parerea mea, iti spun ce simt eu). Daca esti sociabil iti faci prieteni usor, dar mare grija la influentele negative Care vin deobixei odata cu grupurile populare ale liceului (tutun, alcool, dar mai ales droguri).
Sper ca ti-am fost de ajutor!
Adolescenta incepe la 14 ani.
Cea mai fericita intamplarte a mea era cand am castigat un televizor HD care costa 2000$ acum in magazine.
Sfaturi:
SA NU FACI SEX NICIODATA!
Adolescenta incepe la 14 ani. E adevarat, atunci e timpul marilor succese (cand intri la liceul dorit), marilor provocari, marilor tentatii (multi copii incep sa fumeze, sa se drogheze cel mai des datorita anturajului) si vremea stresului (deoarece vin examenele din clasa a 8-a si admiterea la liceu) si marilor bucurii (cand ai prieteni apropiati pe care sa te bazezi e super). Cele mai frumoase si mai placute amintiri sunt din adolescenta si copilarie.
In niciun caz nu esti adolescent/adolescenta, la 12 ani eu ma jucam cu papusi nu umblam cu telefoane pe touch screen sau alte porcarii, traieste-ti copilaria acum cat mai poti, si nu te mai considera adolsescent pentru ca nu esti!
Ok. =D dar faza cu papusile e chiar exagerata
cee? eu ma jucam, pentru ca imi placea ))) stiu e penala faza
Adolescenta eu stiu ca incepe la 13 ani, multi americani si englezi gandesc asa deoarece de la numarul 13 pana la 19 toate se termina in teen ( asta fiind perioada adolescentei, dupa gandirea lor ) iar teenager este adolescent ^_^. Dar asta depinde de fiecare, depinde de psihic si de fizic. Eu iti zic sa te bucuri de copilarie cat o ai, dupa o sa iti para rau. Nimeni nu iti zice sa nu ai prieten, cat timp este ceva inocent ca sa zic asa. Si nu crede ca adolescenta e ceva minunat, toate perioadele din viata sunt minunate si trebuie sa stim sa pretuim fiecare clipa deoarece avem doar o viata. Sper ca te-am ajutat.
Sincer nu stiu de ce te gandesti asa mult la asta. Eu am 14 ani si pot sa zic ca a fost mult mai frumos la 12 ani decat acum. Desigur si pro si contra. Sunt si unele avantaje ca ai 14 ani dar e nasol ca e mult mai greu la scoala, in clasa 8, si e mult stress etc... la 12 ani totu era mai usor mai frumos, am petrecut multe clipe demnde de pastrat in minte. Parerea mea e ca esti inca copil si trebuie sa te bucuri de asta
Multumesc mult, si ca sa iti spun de ce ma gandesc asa de mult la asta e deoarece ieri a vorbit doamna psiholog de la scoala multe cu mine, si mi-a lasat multe de gadit.
breeze întreabă: