Le spui alor tai ca mergi la un coleg, inchiriezi o camera de hotel, sau nu stiu, un apartament si dati o petrecere acolo, va luati si acool ca deh, va luati si de mancare sa nu va imbatati prea repede si petreceti si va simtiti bine.
Strange pana la 18 ani acesti bani si cumparati o masina frumoasa. Iti spun eu, o sa iti uimesti parintii cand o sa le spui ca o sa iti cumperi masina cu banii tai. Oarecum banii tai dar totusi. In ziua de azi copiii nu stiu sa stranga 5 lei. Tu o sa le arati ca nu esti ca restul!
Nu e chiar asa cum crezi tu. Ai mei mereu spun sa nu pastrez bani "la saltea" ca mi-au zis ca il considera furt. Daca as face asta, ar iesi super scandal ca o sa zica ca i-am furat si ca i-am mintit. Nu sunt 10 milioane totusi, sunt 3000 euro... Tot ce fac cu banii astia trebuie sa nu stie. Si inca o completare pentru Creierash: poti sa intrebi pentru ca nu iti vine chiar nici o idee, atata timp cat ai tai nu pot sa afle ce faci tu cu banii aia.
Nu stiu ce sa zic. E aiurea ca trebuie sa te ascunzi asa de parinti. Pastreaza banii pentru cand mergi singur intr-o excursie. Pe la 17 18 ani e normal sa te lase parintii macar la munte / la mare. Chiar daca ai bani de buzunar de la ei, 3000+ de euro nu strica pentru un chef si mai mare. Ai doar o viata pana la urma.
Asta e si faza ...decat pe chefuri etc. ca asa as putea eu sa le cer 30 milioane pentru un chef, dar nu cred ca mi-ar da, nu pentru ca nu si-ar permite, ci pentru ca si-ar da seama ca as avea nevoie de atat ca sa ne imbatam ca porcii...
Pai... mda. Daca la tine chef mai mare inseamna sa beti de nu mai puteti, e aiurea. Dar fiecare are o notiune diferita cand vine vorba de distractie presupun. Vezi tu ce faci.
Mda...mai exista oameni care n.au ce face cu banii si trebuie sa ceara sfaturi pe TPU.Da.le foc
Pureai si tu sa alegi un numar mai mic sa pari credibil.
Sa facem niste calcule: 14 000 lei
Sa zicem ca primesti bani de la varsta de 12 ani. Acum ai 16 jumate, deci 4 ani jumate = 1460 zile
14 000 lei : 1460 de zile vin aproape 200 de lei pe zi.
Dar spui ca a costat mai mult, deci sa presupunem ca inca pe-atat (jumate cheltui, jumate economisesti). 400 de lei pe zi.
Mai, tu ne crezi atat de prosti? La banii aia se presupune ca ai parinti bogati care au stiut sa investeasca in tine si in educatia ta si nu ai nevoie de sfaturile altora ce sa faci cu banii. Sterge-te la fund cu ei daca nu stii ce sa faci.
14 000 :1460 face 9 lei 50 pe zi pastrez. pentru ca in 2 zile din 7 sa zicem pot iesi pe undeva, imi vine 9.5x7/2=circa 33lei. deci 70 lei pe iesit consum practic. iese putin peste 2 milioane pe saptamana, iar tu zici 4 milioane pe zi? e de 14 ori mai mult! Mai invata matematica, te rog. 4 milioane pe zi insemna ca aveam acum peste 1 miliard jumate!
Poţi să mi-i donezi
(eu ştiu ce aş face cu ei)
ai face o persoană fericită, foarte fericită
şi un studiu arată că oamenii care dăruiesc sunt mult mai fericiţi decât cei care primesc
deci tu ai fi mega fericit
aşadar ai cumpăra fericire
fericirea reduce nivelul de stres, lucru care reduce şansele de a avea diverse boli precum diabetul
plus că am fi prieteni după
Strange 10.000de euro pana la 18 ani si iti poti deschide o afacere cu care sa faci mai multi bani.Vei fi independent de altii nu o sa ai sefi.Vei fi propriul tau sef.Vei munci pentru tine nu vei mai munci pentru altii, regret ca eu nu am strans pana acum
Incearca sa mergi intr-o tabara de schimb de experienta in UK sau tari de genul.Sunt tabere de vis, de schimb de experienta pentru copii de varsta ta in care poti vedea cele mai bune facultati din lume si sa cunosti unii din cei mai buni profesori din lume(ca de ex Stepghen Hawking, la Cambridge. Unul din cei mai buni fizicieni din lume). Stiu ca parintii tai ti-ar da bani probabil pentru aceasta tabara dar cred ca te-ai simti mai bine daca ai plati-o tu.Sau i-ai pe ei intr-o vacanta.Ei mereu ti-au dat bani cand ai avut nevoie, rasplateste-i si fa-le cadou o vacanta de vis.
Ori poti sa ii pastrezi pentru viitor.Cand vei locui singura si poate parintii nu o sa iti fie mereu la indemana pentru a-ti da bani la urgente. Sper ca m-a ajutat