Datorita lor esti pe lumea asta si ai ce iti trebuie.
Vorbele auzite de la adulti sunt prostii doar in mintea ta. La fel ti-as spune si eu si multi altii care au trecut prin viata asta, cu bune si rele.
Ai mentalitatea aia de actual(ă) adolescent care crede ca fara el nu exista lumea.
Este atat de micuta si naiva ca nu stii ce spui!
Cand ti se spune sa zici mersi ca ai parinti stricti, este un lucru admirativ, dovedind ca parintii tai chiar te iubesc ca pe ochii din cap odata ce te protejeaza atat de bine, ca sa nu ajungi rau.
Nu sunt parinti duri, chiar nu vad asta, doar faptul ca fac ceea ce trebuie tie se pare tie ca sunt duri.
Un parinte care nu-ti permite la 16 ansiori sa iesi noaptea afara, sau sa intarzii dupa 9 seara, care vrea sa stie cu cine iesi si unde mergi, este un parinte grijuliu, un parinte care se implica in educatia ta si face ce trebuie!
Sunt mii de copii care si-ar fi dorit sa aiba parinti mai duri, si-i auzi intotdeauna cand ajung in spital, la dezintoxicare dupa droguri sau alcool, sau cand au maini, picioare rupte dupa accidente de masini, ori ajung in puscaria juvenila, fiindca au avut toata libertatea din lume si nu au stiut ce nu-i bine sa faca, ajungand sa fure, sa insele, sa minta, sa se drogheze si sa aiba sex, ca fetita aia olimpica care a mers acum 2-3 luni la Constanta pentru un concurs, dar si-a mintit parintii ca-i la hotel cu prietena ei, cand ea era cu iubitul in casa la el, drogandu-se si murind.
Da.
Am auzit.
A făcut 3 ani de pușcărie pentru furt. Mereu a dat vina pe părinții lui pentru anturajele in care a intrat că mereu l a lăsat să facă ce vrea și cu cine vrea când nu avea destulă minte.
Utilizatoru 'SUNTSERIOS' despre cine vorbesti? unde a fost interviu? vreau si eu sa citesc
Despre un cunoscut. Nu ai ce să citești.
Despre ce anume vorbesti cand spui parinti stricti? Sa spui am parinti rai, sau am parinti nu stiu de care, toate asta nu arata nimic, e pistol cu apa.
Treb sa spui ce anume fac parintii tai, ca tu sa spui ca sunt cu tine stricti sau altfel.
Deci baga un exemplu, asa sa dai a plodu din gura, esti ca unu de ala care plinge ca a scapat jucaria pe jos
Daca raspunsul este nu, ai dovedit prostia cui, a ta, a cui anume?
Da, uite eu spun ca da, o spun serios, daca ai parinti asa delastori nu-i bine.
DA uneori parinti trebuie sa fie cu tine maim stricti cum spui.
Iti dau un exemplu sa ai idee. Cunosc parintii care nu au obligat, nu a invatat copii niciodata sa se spele pe dinti, copil fiind, normal ca e bucuria ta sa nu te speli, iar cand ajungi adult, deja esti rupt in gura la propriu ai gura ca si grebla deci se datoreaza aprintilor, nu au fost stricti, sa te puna sa te bage cu capu in chiuveta sa ai grija de dinti.
Sa te duca la dentist, sa iti curete dinti, etc.
Daca parintii nu se intereseaza de tine cum merge scoala, doar te intreaba ai trecut clasa? aia e bun, restul nu-i intereseaza daca ai si priceput ceva.
Asata iar este rau, tu copil fiind, e bucuria ta ca nu trebuie sati bati capu cu scoala.
Cind cresti mare, stai ca nu ai job, stai ca nu stii sa faci nimic, deci a cui e vina?
Nui vina ta, tu erai copil nu ai minte, deci uneori parinti trebuie sa fie stricti.
Esti baiat, esti fata, adolscenti, pai daca te lasa asa sa faci ce vrei, la fel nu ai prea multa minte, vii acasa cu vitel la parintii vii cu burta la gura, este bine?
Daca parintii nu te restrictioneaza, asa poti ajunge, poate si mai rau.
Am un prieten are 2 copii, dimineata hai sai duca la scoala.Ba te-ai spalat pe dinti? Ala zice daaaa.Se duce ala se uita la chiuveta, aia uscata, ala nici nu s-a spalat pe fata ia vina inapoi, hai baga capu in chiuvea dai una dupa ceafa, minte si nu se spala
Deci poti spune ca uneori DA parinti ar fi trebuie sa fie mai stricti cu copii, in nsensul ala sa le faca bine, desi tu copil fiind gindesti altceva, dar cand o sa fii adult, atunci o sa iti aduci aminte si o sa spui, pffff prost mai eram, oare de ce parintii nu mi-au dat una dupa ceafa.
Tu despre ce restrictii vorbesti, c e parinti ai, ce te pune sau ce iti restrictioneaza?
Părinții stricți au și ei partea lor pozitivă,nu te fac un dezmățat însă ce omit de cele mai multe ori e faptul că tocmai prin aceasta autoritate dusa la extrem copiii devin stricați.
Mai ales cei de la oraș, pentru că ei sunt mai libertini in gândire,cei de la tara se adaptează mentalității colective "te faci de ras" și se supun.
Plus că mai strict și mai limitat,nu înseamnă neapărat mai bun,însă când îi impui unui adolescent un lucru,de cele mai multe ori o va face in sens contrar, așa e adolescenta csf.
Nu e neapărat prostie chestia asta, cat mai degrabă o normalitate, generațiile din urmă fiind pe acest model educate, evident că li se vor părea un model parental exemplar
Privește partea buna, macar tu nu vei face la fel cu ai tai copii, nu?
Am avut parinti destul de stricti iar acum imi pare rau ca nu m-au lasat sa dau cu capul de tabla. Acum nu stiu nimic despre viata si sunt cam naiva.
Domnu anonim, imi pare rau si este trist dar vreau sa spun ca ce ai trecut tu nu inseamna parinti strict, ai trecut un abuz criminal
Deși în adolescență pare că este ceva nasol, faptul că ai părinți stricți te ajută mai mult decât crezi. Acum depinde și de copii, ce mentalitate au aceștia. Spre exemplu, părinții mei nu au fost atât de stricți cu mine, dar nu am provocat niciodată probleme și am fost un copil conștiincios. Când voiam să fac ceva urât, înainte să mă gândesc la mine, mă gândeam la mama care stă acasă, îngândurată la rândul ei despre siguranța mea atunci când sunt plecat.
Dumnezeul sa aibă milă de tine. Prea te legi de oamenii ăia Doamne Dumnezeule ce copil poți fi pentru părinți tăi.
Mulțumeștele pentru tot ce ai și vei avea căci va fi și este datorită lor părinților tăi. Când vrei crește cu Dumnezeul în sufletul tău și inima ta vei înțelege sacrificile părinților tăi față de tine pentru tine cu siguranță fără ca săle meriți într-adevăr cu Adevărat. Nu-ți mai necăji părinți.
Dacă aveți niște părinți destrăbălați fără carte și Dumnezeu Tear fi lăsat dea 14 ani să-ți faci de cap da ei încă spera în tine ca mai poate face om din tine și îți revi și nu te apuci de prosti și grupuri de rahat.
eijibanana75 întreabă:
anonim_4396 întreabă: