Nu se colinda de mos nicolae! Si daca se colinda acolo unde stai tu atunci se colinda in ziua de 6 decembrie
Cu colinda se merge in seara de ajun, adica in 24 decembrie. Apoi se merge cu,, plugusorul in seara de an nou, in 31 decembrie.A doua zi, pe intai ianuarie se merge cu,, sorcova,,.
Buna! Pai eu stiu ca[,] cu colinda se duce pe 24 decembrie, in ajunul Craciunului!
Dar daca pe acolo sunt alte traditii..ma rog!
Pa`pa!
Normal traditia Romaneasca zice ca colindul incepe o data cu ignatul - adica cand la tara al taie pe basescu scuze nu ma pot abtine, dar normal poti sa incepi din data 24 seara pana in 26 seara si din noaptea de revelion pana in a 2 zi de revelion
Te duci cu colindul( scuzati-mi cacofonia) in ajunul Craciunului nu de Mos Nicolae...
SPER CA TE-AM AJUTAT!
Pai cu colindul se duce pe 24 nopatea la 3:30 pleci de acasa cu buna dmineata pnala la 7 sau chiar 8 succes sa strangi multe dulciuri FUNDA PLSS
Pai pe 24 decembrie (inainte de Ajun), de exemplu astazi e 24 si diseara vine Mos Craciun
Noi ne ducem sa facem caterinca de pe 6Dec. dar da... cam cu o zi-doua inainte de Mos Craciun. Sau daca vrei mai multi bani. poti incepe sa te duci de pe 16-17Decembrie. Te primeste lumea