Ai dreptate Casiana, dupa cum ai vazut, eu nu am o parere prea buna despre societate si pe ce drum merge.
Exemple de retrogradare sunt la tot pasul. Dai un click pe youtube.sau orice alt site.si vei vedea. Dai un clik pe TPU.si te minunezi de fiecare data.Mai rau este ca ce ii mai importat in viata :copilaria si adolescenta. s-a alterat si continnua.
Ai o viziune realista.aaa.stiu,o sa vina optimisti acum si o sa zica sa vedem partea plina a paharului. Poi care parte plina, ca nici un sfert nu mai este.
Suntem la 0 si ne indreptam sub.
Sincer, si eu la fel. dar eu imi dau seama de capacitatile ¨generale¨ale cuiva prin raul pe care il face.
Adica unde poate sa-l duca capu cand face rau, ca bine toti ne chinuim sa facem.
Exista oameni extrem de inteligenti care nu pot face bine cuiva, dar la a face rau sunt maestri.
Daca ar fi tema de licenta, atunci studentul la filozofie ar sti ca nu trebuie sa umple tone de maculatura incercand sa cuprinda omenirea intr-o lucrare de diploma. Subiectul nu e atat delicat cat complex si perceput diferit de fiecare individ. "Societate" e folosit ca un termen general si ambiguu, realitatea e ca fiecare din noi este un mic fragment din ansamblu. Pe ansamblu cred ca evoluam, (si sunt convins ca acei dintre voi care va complaceti in negare nu ati fi mai fericiti daca ati fi trimisi cu 30, 70, 150 ani in urma ) dar in multe aspecte cred ca se fac greseli mari si ca oamenii, prinsi in rutina si mici "obligatii" nu isi dau interes suficient pentru a intelege lumea din jurul lor mai bine. Cert este ca totul e in continua transformare incepand de la nivel de individ, iar atunci cand o schimbare prinde amploare se resimte si pe ansamblu. Eu percep ca greoaie si neplacuta integrarea mea personala in societatea in care traim.
Nony, parerile sunt impartite, si negative si pozitive, dar mereu tind sa vad partea rea a lucrurilor, deoarece daca privim partea buna a lucrurilor putem fi usor dezamagiti de rezultatul mai putin bun ce urmeaza...
Din punct de vedere tehnic evoluam caci se inventeaza foarte multe lucruri noi si se vor mai inventa... dar din punct de vedere moral, al caracterului omului cred ca retrogradam si cred ca peste ffffff multi ani vom ajunge sa gandim ca oamenii cavernelor din trecut
succes
Societatea este un ansamblu de oameni ce traiesc impreuna regati intre ei prin anumite raporturi.Clar,nu evoluam.Sau spre ce sa evoluam? Exista o forma suprema de societate spre care sa tintim, exista un exemplu de urmat? Nu cred, nu cred ca exista o societate perfecta. Poate in Rai, dar si acolo au fost candva probleme.Stam pe loc, nu evoluam dar nici nu retrogradam.Lucrurile rele sunt compensate de cele bune, desi uneori dezastrele par mai multe decat minunile.Eu una consider ca nimic nu e intamplator si toate au un rost.Trebuie sa existe o balanta, un echilibru in toate.Si cum imi place mie sa spun, orice shut in *** e un pas inainte.