| Baiattt a întrebat:

Cand vorbeste cineva tu repeti in gand ceea ce spune sau nu?
De exemplu : Vorbeste o persoana cu tine si iti zice : am fost ieri la o petrecere si m-am distrat de minune, am baut... am intalnit etc si acuma cand asculti tu repeti in gandu tau ceea ce zice persoana sau nu? Nu prea stiu cum sa va zic laughing
De exemplu eu, cand vorbeste cineva parca dupa ce o vorbit eu am uitat laughing ce o zis si nah : De exemplu cand eram la scoala profesoru spunea ceva si imi zicea mie sa repet ceea ce o spus el si eu am fost atent dar efectiv nu am stiut sa repet straight face efectiv parca am uitat ce o spus si totusi am fost atent....
Ma gandeam ca am problema asta din cauza ca nu mii antrenat creieru adica ca nu citesc sau nu stiu ce sauuu?
Cateva sfaturi va rog.

3 răspunsuri:
NOname
| NOname a răspuns:

Ca să poţi memora ceva (şi reda în cuvintele tale), trebuie să înţelegi ceea ce ţi se spune, nu să repeţi papagaliceşte. Încearcă să fii mai atent la conţinut, nu la forma.

| anad a răspuns:

Ai dat impresia ca esti atent, dar, de fapt, te gandeai sau erai sustras de altceva si "ti-a intrat pe o ureche si ti-a iesit pe cealalta". Da, ai atentie distributiva si va trebui sa incerci sa te concentrezi pe ceea ce e important la momentul respectiv si, da, sa repeti pentru a retine ceea ce se spune!

| BlackEyedGirl a răspuns:

Si mie mi se intampla la fel laughing Stai calm, cand vorbeste un profesor se pierde si el in idei, adica vorbeste despre ceva, apoi se opreste sa atraga atentia cuiva si apoi te pune sa repeti ce a spus inainte, normal ca nu iti mai amintesti... si asa patesc mai toti colegii mei happy deci nu cred ca e o problema a ta