| nuamnume a întrebat:

Cant foarte mult la chitara si degetele, ma dor ingrozitor.cum pot scapa de durere ca sa pot canta in continuare?

24 răspunsuri:
SoftCristi
| SoftCristi a răspuns:

Tine acordurile cum trebuie, pune degetele corect pe corzi si... exerseaza, exerseaza, exerseaza... Dupa mai multe zile de cantat mult o sa ti se ingroase pielea acolo si nu o sa mai simti nimic. Alta solutie nu ai.

Shin
| Shin a răspuns:

Si eu am inceput sa cant la chitara de curand si am aceeasi problema... cu timpul se va ingrosa pielea si nu vom mai simtii nimic. dar pana atunci trebuie sa te chinui tongue
Shinwinking

| diana a răspuns:

Nu este nevoie sa canti cu degetele.Incearca cu o pana:*

| AdeeXd a răspuns (pentru diana):

Esti fraier? si eu am aceeasi problema! pe noi ne dor degetele cand tinem apasat pe corzi ca sa putem canta acordurile cum trebuie! asta la mana stanga! asa stia si el sa ia o pana!

| TipulVerde a răspuns:

Una e cu degetele una e cu pana. Canta in continuare pana ti se ingroasa pielea. Nu te mai plange. Nu va sangera nimic, nu se va lua nici un jeg verde, nu va fi nimic inestetic. Nu schimba corzile

| www a răspuns:

Pune-ti niste plasturi.

| cossmy a răspuns:

Bai, astia care habar n'aveti, nu va mai bagati in seama, ca degetele nu dor daca,(cacofonie) canti fara pana.degetele dor la mana stanga, cu care tii acorduri, pentru ca apesi si freci cu ele pe corzi metalice. Stai linistit, dupa o vreme, o sa se faca ca un fel de bataturi si nu o sa mai simti nimic, o sa poti canta incontinuu daca vrei, fara probleme.tot ceea ce trebuie sa faci, e sa induri putin durerea, ca nu vei regreta, si in final va fi binwinking. succes

| dianka_4861 a răspuns:

Foloseste o pana

Răspuns utilizator avertizat
| pepenerosu a răspuns:

Pai...asta e riscul.si pe mine m-a durut la inceput, dar si acum mai ma dor daca cant foarte mult, si cant de 4 ani.happy Exerseaza in fiecare zi cate putin ca sa ti se intareasca pielea. dar dureaza cateva luni pana n-o sa te mai doara.happy .sau da.pana e varianta 2. dar nu tot timpul e buna pana, deci trebuie sa te obisnuiesti cu pana, iti recomand una de 0.70,0.80, mie mi se par bunehappy

| AdeeXd a răspuns (pentru pepenerosu):

Eu am 2 pene, una de 0, 71 si una de 0, 81.

| danz a răspuns:

Io cand de mult timp la chitara electica si ideea cu ingrosatul degetelor nu e buna, pentru ca apar in varful degetelor niste basici pline de rugina si jeg verde de pe corzi, ce sunt total inestetice, mai ales daca esti fata. In plus, inainte sa-ti iasa basicile incepi sa ai dureri ingrozitoare si sangerari.
Incearca cu corzi de nylon sau fa sacrificiile pe care la face orice chitarist. happy

| Addacreata a răspuns:

Ce raspunsuri sunt astea? Iti recomand o pana?! o dor din cauza acordurilor si nu din cauza ca nu tine corect acoredurile laughing
O sa ti se obisnuiasca incet incet degetele si pe mine inca ma dor din cauza corzilor, fiindca eu m-am obisnuit cu corzile din plastic.O sa ti se intareasca pielea la degete si nu o sa te mai doara.

| Diana7383 a răspuns:

Asa era si la mine. mi s-au facut besici la degete si erau verzi varfurile si ma dureau ingrozitor dar acum m-am obisnuit si numai simt nimic. si cant foarte mult big grin aproape toata ziua. dar daca iti place si vrei sa te tii suporti. nu te va mai durea intr-o luna. cel putin la mine cam atat a durat big grin

| zemantex a răspuns:

Poti incerca cu o crema ce inmoaie ligamentele si relaxeaza pielea, plus o pana si leocoplast pe degetele ce se misca pe corzile dinspre coada (nu stiu cum se numeste)

| Georgia_2863 a răspuns:

Si eu iti recomand tot o pana.decat sa ai pielea ingrosata la buricele degetelor. e alegerea ta. dar alta solutie .nu ar fi, decat pana.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Fratilor! este vorba de degetele mainii stangi care stau pe grip si cu care se apasa corzile. nu de degetele mainii cu care se face strummingul. deci, nu am nume, ideea este sa exersezi zilnic cate 20 minute. daca exersezi mai mult, o sa tot ai dureri. in timp, vei vedea ca se intarescwinking daca ai nevoie de ajutor: id mess: lanapipe

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Am aceiasi problema pana nu rezolva mare lucru durerea ingrozitoare e la mana cealaltahee hee)

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Fratilor, vrea sa spuna ca doare mana care prinde acordurile. Nu stiu cu ce ar putea ajuta o pana. Este ceva perfect normal sa te doara degetele cand canti la chitara, asta pana cand o sa faci clasicele bataturi in varful degetelor, pe care orice chitarist serios de chitara acustica le are. Dupa ce aceste bataturi s-au format lucru care ar putea dura in functie de cat de mult canti intre una si 3 luni, nu o sa mai doara, asta daca nu iti formezi ticul de a le roade (rusine mie big grin). Daca te dor cele de la dreapta, din cauza ciupelilor, incearca sa ciupesti cu unghiile, lucru care necesita sa ti le lasi mai lungi la mana dreapta. Multi chitaristi prefere asta spre deosebire de penel, pentru ca iti permite sa ciupesti in acelasi timp si basi si inalte, dand mai multa culoare si caldura sunetului. Si nu uita: Antrenament X 3...

| Okkultist a răspuns:

Da, stiu cum e ai grija sa nu ai mana transpirata alcv nu mai ai ce face

| Lupu_Marian_1997 a răspuns:

Buna si eu am inceput sa cant acum un an si ceva, si aveam aceiasi problema, insa vad eu in poza ta ca ai o chitara acustica ci nu clasica, iti dau dreptate ca te dor degetele, trebuia insa sa incepi cu o chitara clasica, si dupa aia cu una acustica, sfatul meu e sa nu lasi degetele sa transpire, sau sa le uzi dupa ce ai cantat, nu-ti pute plasturi pentru ca transpiri si se face moale degetul in plasture. Multa bafta!

| theodor200 a răspuns:

Sunt protectoare de degete speciale in caz de canti tabulaturi>

| AnNa36oo a răspuns:

Si eu am aceeasi problema. cant destul de mult la chitara pentru ca ma straduiesc sa invat, iar degetele mainii stangi (in special aratatorul si mijlociul) ma dor ingrozitor. am incercat sa-mi pun leocoplast dar se agata in corzi cand schimb acourdurile. am ajuns la concluzia ca nu am ce face. indur, rabd si sper ca in curand ma voi obisnui.

| Root a răspuns:

Eu cant la chitara si la bass, problema la mine este exact pe dos ...cand cant la bass si vreau sa fac slapp, nu rezist foarte mult pentru ca la mana dreapta, degetul "i" si "m" (asta pentru cei care studiaza si chitara clasica), apar in cel mult 2 minute basici si sunt dureroase. Acu ce sa zic...astept un sfat de la voi