"Pe aripile vantului" de Margret Mitchell si "Cel mai iubit dintre pamanteni" de Marin preda. Au mai fost si multe altele!
Toate aceste cărţi şi-au lăsat amprenta asupra mea în moduri diferite şi m-au impresionat din motive diferite, mi-au răspuns la unele întrebări şi m-au făcut să-mi pun altele, citeşte-le şi vei afla de ce- William Golding-Împăratul muştelor, Simone de Beauvoir-Toţi oamenii sunt muritori, J D Salinger-De veghe în lanul de secară, Umberto Eco-Numele trandafirului, Patrick Suskind-Parfumul, Ken Kesey-Zbor deasupra unui cuib de cuci.
Amurg (toate cele 4 carti), Pe aripile vantului, Moartea lebedei, Varsta perfecta, Poveste de dragoste.
Seria "Dune" de Frank Herbert e absolut geniala; citeam zi si noapte. Si cand s-a terminat mai voiam tot pe atat. Merita, desi nu sunt deloc fana SF. E o analiza foarte complexa asupra a ceea ce inseamna fiinta umana, un lider, religie si a societatii in general. Pe langa astea actiunea pica in fundal, chiar daca e foarte captivanta. Filmul nu mi-a placut, probabil pentru ca citisem cartea initial.
Mie in general mi se rupe daca e scris corect sau nu cat pot intelege, desi nu sunt fana greseli; insa, daca tot vorbim de carti, hai sa scriem "ati" si "citit-o"; parca arata mai bine, nu?
Nu pot spune ca exista o singura carte care m-a impresionat cel mai mult Totusi printre multele carti care m-au impresionat se numara: "Pe aripile vantului"- Margaret Mitchell, "Invitatie la vals"-Mihail Drumes, "Adio arme"-Ernest Hemingway, "Maitreyi"- Mircea Eliade
Ti le recomand pe toate cu caldura Sper sa te impresioneze si pe tine
PAI ...serios sunt destul de mica ca sa citesc romane asa ca cartea mea preferata este Alice in tara minunilor
La fel ca si "stresu", seria Dune este favorita mea. (toate cele 10 romane aparute pana acum la noi)
"Ultima noapte dr drogoste/intaia noapte de razboi"de Camil Petrescu. e super cartea, daca ai timp ti-as recomanda sa o citesti, incepe sec si se terminca cam la fel, dar continutul
In mare:el banuieste ca ea il insala, dar nu are nici o dovada concreta, doar mai multe banuieli
GeorgianaNA99 întreabă: