Pe ce criterii consideri o minciuna ca fiind mare? Daca te referi la cele care au o gravitate mare, in general sunt acelea pe care ti le spui tu ignorand narcisismul pentru ca nu vrei sa te confrunti cu realitatea. Este destul de grav dar adevarat. Daca te referi in sensul de a implica foarte multe persoane sau putine, poate chiar una dar cu repercusiuni majore iti voi dau un exemplu: L-am mintit pe sefu ca am o relatie cu concubina lui, nu a dat nici-un semn ca ma crede, dar l-am vazut fierband, inrosinduse si strangand din dinti. Era plauzibil din moment ce eu petreceam foarte mult cu ea(din motive educationale) iar pe deasupra ne mai intelegeam si bine. Dupa vreo 5 minute am pus telefonul la ureche si fara sa contactez pe cineva, am mimat ca vorbesc cu ea despre o aventura amoroasa. Am "inchis telefonul" dupa care am inceput sa ii explic despre aventuri pe care bineinteles nu le-am avut. Sunt un mincinos veritabil, am citit cateva carti de specialitate in domeniul minciunii iar asta a fost un experiment putin nereusit pentru ca a fost mai greu sa ii explic omului adevarul.
Consecinte: M-am simtit extraordinar de bine avand in vedere ca era un al doilea job din fericire, iar el un nesuferit!
anonim_4396 întreabă: