| Pitbull305 a întrebat:

Care credeti ca este diferenta dintre generatia noastra a tineretului si genertia parintilor nostri?

5 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Parintii au fost educati mai bine si au ajuns oameni nu ca tinerii care isi bat joc de viata lor fara sa stie si ajung praf de la marginea trotuarului.

| RomulusMilea a răspuns:

Diferenţe sunt foarte multe, nici n-aş şti de unde să încep.

Generaţia părinţilor noştri nu a avut informaţii la un click distanţă, ei au trebuit să înveţe fiecare lucru pe care în ştiu acum, din cărţi, de la profesori, din biblioteci, de unii singuri, petrecând (unii dintre ei) ani şi ani pentru a învăţa şi pentru a se perfecţiona. Generaţia noastră în schimb (din păcate) are alte atracţii decât şcoala, procesul de învăţare este superficial, enorm de mulţi tineri au FOARTE mari carenţe atât la limba maternă vorbită, cât mai ales la limba maternă scrisă. Aşa ceva era aproape de neconceput pentru generaţia părinţilor noştri.

Apoi, alimentaţia şi sănătatea, părinţii noştri sunt de 10 ori mai sănătoşi decât noi, ei nu şi-au bombardat organismul zilnic cu coloranţi, mâncare hiper-industrializată, sucuri dulci, zgârciuri vândute sub formă de salamuri şi aşa mai departe. Un măr pe zi era o lege nescrisă în aproape fiecare casă. Diferenţa pe această temă este foarte mare, în timp ce noi mâncăm fără să ne hrănim, ei mâncau şi în acelaşi timp se hrăneau.

Părinţii noştri sunt învăţaţi cu efort fizic, munceau mult şi fizic, se descurcau în acele vremuri de comunism, se agitau. Noi avem telecomandă, avem foarte multe maşini, ei aveau biciclete, nu aveau telecomandă, nu aveau chipsuri.

Pe vremea părinţilor noştri, exista un respect chiar şi veneraţie pentru dascăli, pentru profesori, care ştiau meserie, nu predau la catedră citind de pe foi, impuneau respect şi erau respectaţi. Acum se întâmplă tot mai rar aşa ceva, pentru actele de indisciplină de acum (profesori agresaţi, ameninţaţi, batjocoriţi) elevii erau exmatriculaţi, ajungeau la şcoli de corecţie, la şcoli profesionale. A fost bine? A fost rău? Asta nu pot stabili eu, o vor stabili istoricii.

Mai ceva: spre deosebire de părinţii noştri, generaţia noastră a simţit că este nevoie să înveţi o limbă străină, nu se ştie când ai nevoie de ea, să înveţi să foloseşti un computer, să fii deschis la minte, să renunţi la multe dintre prejudecăţile părinţilor noştri.

Ar fi enorm de multe de scris, dar eu le-am trecut pe cele mai importante.

| LonelyLoner92 a răspuns:

Diferenta e ca parintii nostri invatau mult mai mult ca noi deoarece nu aveau internet, televizor sau telefoane mobile ca noi, dar partea buna cu internetul e ca descoperi multe chestii.

| roxystomp a răspuns:

Diferente....multe. Parintii nostri nu aveau la dispozitie toate informatiile pe care le doreau si nu aveau atatea mijloace de informare. In schimb noi avem tot mura in gura dar ne c*c*m pe ele pentru ca nu informatiile ne mai intereseaza ci messu si facebookul nu-i asa? Vreau sa va zic ca eu sunt clasa a-10-a si m-a prins gustul informatiilor chiar in a-8a inaintea admiterilor. Nu ma puteam opri din citit stiind ca am atatea de recuperat. Poate ca mine sunt multi altii.
Deja am cam iesit din subiect...revenind, parintii nostri nu erau la un click distanta de informatiile uneori atat de utile... iar diferenta asta este enorma.

| Nolkyz a răspuns:

Diferenţa e că noi avem totul servit pe tavă: informaţii despre de toate, tot ce vrem. Pe când ei trebuiau să caute. Asta-i motiva mult mai mult, iar pasiunea creştea o data cu motivaţia.