Ideal ar fi ca o persoana sa se maturizeze la varsta la care termina liceul. Sa stie atunci ce vrea de la viata. Daca vrea sa urmeze o facultate, ce facultate. Daca vrea sa munceasca, tot asa, ce?
La modul realist, pe la varsta de 23-24-25 de ani cred ca e in regula. Cam atunci incepi sa realizezi cu adevarat ce vrei, deja trecand peste niste experiente de viata suficient zic eu. Atunci nu vei mai vorbi doar teoretic. Vei avea si partea de teorie si partea de practica sub forma de experienta. Vei sti ce vrei de fapt. Bine, acum sunt si persoane care nici la 30 de ani nu stiu ce vor. Sau sunt care lasa viata sa treaca pe langa ei alegand doar sa poata trai si atat. Sa aiba un loc de munca, un pat si bani pentru vicii. Cazurile din urma sunt cu adevarat tragice.
Nu exista varsta ideala pentru maturizarea unei persoane (maturizarea la care te-ai gandit tu). Exista momente neprevazute, situatii date, evenimente care pot duce la maturizarea unei persoane, in mod inconstient si indiferent de varsta.
In fericitele cazuri cand se intampla ca u sa poti sa iti alegi momentul in care treci la etapa superioara din viata, trebuie sa o faci cand simti, pur si simplu o sa simti u ca esti pregatita
Intamplarile prin care treci te maturizeaza sau cum vrei sa-i zici atata timp cat inveti din greselile tale.
Sa fi matur nu inseamna sa fi genul; insurat cu 4 copii si o slujba de nimic, sau sec si sa faci glume nesarate.
Inseamna sa stii sa faci in asa fel incat sa-ti fie tie bine.
Depinde de fiecare!
de exemplu bacemi, nu are mai mult de 20 de ani si e foarte matur si intelept!
si eu sunt destul de matura (14 ani)
Andishor întreabă:
anonim_4396 întreabă: