| NoAntidote a întrebat:

Care e cea mai grea perioada pentru noi adolescentii? Cand ne facem prieteni noi? Cand ajungem la stadiul de a fi pe cont propriu? Exemple.happy
[Am pus intrebarea asta pentru ca in toamna voi incepe liceul :-s. Trebuie sa ma inarmez cu curaj, putere si sa sper ca va fi bine :-

Răspuns Câştigător
| Chris a răspuns:

Hmm, liceul nu e deloc asa horror cum probabil iti pare tie. Dupa doi ani, m-am saturat deja si abia astept sa termin, intr-adevar, insa are si parti bune. Deprinderile pentru invatat si pasiunea pentru cultura cred ca se nasc in liceu, cand esti destul de matur sa vezi ceea ce te inconjoara si sa asimilezi lucrurile cat mai corect posibil. Totodata, este si perioada cand te gandesti ce cariera vrei sa urmezi si ti se defineste personalitatea.
Cat despre prima intrebare, depinde de la caz la caz. Depinde de situatia din familie, atat "morala", cat si financiara, de prietenii pe care ii avem, de cercurile in care ne invartim, locurile pe care le frecventam si altele. Sunt foarte multi factori, poate prea multi sa ii enumar pe toti, insa odata ce treci de adolescenta, apare maturitatea, probabil mult mai grea decat perioada pe care o traversam acum. In orice caz, orice drama adolescentina ramane in trecut, o caramida, sa zicem, in plus la ceea ce ne defineste.
Multa bafta la liceu si in viata!

3 răspunsuri:
| smile a răspuns:

Buna!
Cred ca cea mai grea perioada pentru noi adolescentii este atunci cand suferi din dragostewinking...
Stai linistita! Intrebari din astea imi puneam si eu acum 1 an si de fapt mi-am dat seama ca a fi boboaca nu este un lucru chiar asa de naspa.Incearca sa fi comunicativa si sa nu pui toate rautatiile la sufletwinking:*
Iti doresc succes!

| amma_2887 a răspuns:

Da acelasi lucru trebuie sa il fac si eu ca si tine...acum sincer nu stiu care este cea mai grea perioada pentru ca persoanele nu au aceleasi simtiri sau aceleasi frici eu recunosc cea mai grea perioada este atunci cand imi fac prieteni noi deoarece imi este frica de respingeri eu sper ca tu sa te integrezi :*
sper ca team putut multumi cu acest raspuns:*

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Vorbeşti de parcă te-ai duce la închisoare,nu la liceu. Înainte să intru la liceu toţi îmi spuneau că perioada asta a liceului e cea mai frumoasă.Nu credeam pentru că ştiam cât m-am distrat în generală, ştiam că am colegi cu care mă înţelegeam şi nici nu vroiam să aud de liceu.Acum,că aproape îl termin,crede-mă,au avut dreptate. Aveau dreptate toţi cei care îmi spuneau că perioada în care eşti la liceu e foarte frumoasă. Cunosti oameni noi şi formezi noi prietenii, te distrezi şi înveţi.De ce când ne facem prietenii noi să fie cea mai grea perioadă? Ar trebui să fie invers.Cea mai grea perioadă este atunci când rămâi singur şi nu are cine să te întrebe cum te simţi azi.În rest, nu are de ce să-ţi fie teamă, ci bucură-te. Baftă!