Buna,pai sensul figurat are de fapt un alt inteles, in comparatie cu cel propriu.Acest sens are rolul de a forma o imagine artistica.De exemplu, cuvatul"alb" cu sens propriu: Om alb[adica noi, europenii, care suntem albi] iar cand spui cu sens figurat, acest cuvant poate fi inteles:
1=Alb ca varul[ cand iti este rau, cand ai o stare proasta, cand nu te simti bine.Sunt sigura ca ti s-a intamplat sa iti spuna cineva atunci cand te simti rau" esti alb ca varul].
2=Tigru alb.Este clar ca acest cuvant este folosit cu sens figurat fiindca nu exista tigru alb. Deci astea sunt sensurile figurate ale cuvantului"alb".
Mersiii muuuult :*
Oooo ba da exista! http://www.google.ro/......tp?/imgres
Buna,chiar nu stiam ca exista acesti tigrii albi,dar vezi tu,eu cand am zis ca nu exista tigru alb m-am referit la acel alb,care sa fie alb in adevaratul sens al cuvantului,cel din imagine nu e chiar atat de alb,oricum,eu merg in continuare pe ce am zis, tigru alb cu sens figurat.Hai sa zicem ca a doua optiune, asta cu tigrul nu se pune, dar macar e prima, care intr-adevar are sens figurat.
Hei nu.mi prea pasa sa fiu sincera, doar ti.am explicat ca..EXISTA.Si stiu la ce te.ai referit era doar un fel de paranteza!
Ok,mersi,am mai invatat si eu ceva nou
Nu am spus.o din rautate.Numai bine
Stiu,o zi buna si tie!
Spiku întreabă:
Andrei67y5 întreabă: