Pastele deoarece atunci Iisus invie, el sacrificandu-se pentru pacatele noastre.
Ambele:
1)Nasterea Domnului(Craciunul)pentru ca invie si cu ajutorul lui putem fi mantuiti daca nu s-ar fi nascut...toti am fi niste monstrii ne-am sinucide... ucide tot felul.
2)Invierea Domnului(Pastele). El moare pentru mantuirea noastra si dupa 3 zile invie aducand bucurie si sacrificandu-se pentru pacatele noastre.
Craciunul, pentru ca daca nu se nastea Iisus, nu mai avea cine sa invie de Paste
Pastele, dar importante sunt amandoua una reprezinta nasterea iar cealalta ''moartea ''sau mai bine zis INVIEREA DOMNULUI ISSUS. Nu ar fi fost posibila a doua daca nu ar fi existat prima. De obicei si la persoane obisnuite dupa ce nu mai sunt tinem minte cand a decedat si nu cand s-a nascut. Poate e aiurea ce am zis dar cred ca sonoritatea pastelui este data de slujbele dinaintea invierii din saptamana patimilor in care Issus a fost rastignit si a momentului in care el a inviat, e mai sonora aceasta sarbatoare si pentru ca exista slujba de inviere noaptea.
Fiecare e importanta in felul sau... De fiecare sarbatoare a avut loc un eveniment foarte important. De craciun s`a nascut Domnu` Iisus Hristos asa ca are o foarte mare importanta... De Pasti, ni s`a dovedit cat de mare este puterea lui Iisu Hristos. nu putem spune ca una este mai importanta decat cealalta, pentru ca fiecare sarbatoare este importanta in felul ei... Si din punct de vedere religios, este un mare pacat sa comparam sarbatorile intre ele... Fiecare sarbatoare, fie Sfanta Maria, fie Invierea Domnului fie Nasterea Domnului, are o foarte mare importanta de aceea poarta numele de,, sarbatoare in cinstea..."
Postul Pastilor, numit si Paresimilor sau Patruzecimea, adica postul dinaintea Invierii Domnului, este cel mai lung si mai aspru dintre cele 4 posturi de durata ale Bisericii Ortodoxe. de aceea e numit,, Postul Mare". Acesta se tine deoarece Iisus Hristos inainte de a`si incepe activitatea s`a retras in pustie, unde a postit 40 de zile si 40 de nopti.
Postul Craciunului, al Nasterii Domnului, ne da putinta curatirii trupesti su sfuletesti. Acest post tine 40 de sile: de la 15 noiembrie la 25 decembrie, lasam sec in seara sfantului Filip, la 14 noiembrie.
Prin urmare, nu exista comparatie intre aceste doua mari sarbatori!
ale0409 întreabă: