Tu vorbesti despre profiluri, nu liceuri.
Profilul sociale este mai bun decat filo, cel putin la mine in liceu.
Da,despre asta vorbesc dar ambele se incadreaza in categoria,, profiulri umane''.De ce este mai bun? Pe mine asta ma intereseaza cel mai mult+viitoarele meserii pe care le poti avea dupa ce faci un anumit liceu.
Pai, eu sunt la Sociale si iti pot spune cam ce se face.Se pune accentul pe lb romana, engleza, geografie si istorie si de-alungul anilor de liceu vei face logica, psihologia, sociologia, si intr-un final filozofia.Toate acestea studiaza latura umana.De fapt ele se fac la toate profilurile la un liceu teoretic, dar la Sociale sunt mai multe ore pe saptamana ca la celelalte clase.
In principiu, dupa ce termini Sociale poti merge la orice facultate, care are legatura cu latura umana, deci se exclud din prima facultatile cu matematica, info, biologie, medicina, chimie, etc. Poti merge de exemplu la psihologie, filozofie, relatii publice, jurnalism, drept, litere si lista poate continua.
La filo vei studia multe limbi straine.Este bine sa stii limbi straine, dar nu te poti axa doar pe asta.Limbile straine ar trebui sa fie un plus pe langa pregatirea ta, adevarata ta cariera.Majoritatea celor care termin filo fac litere, fea, drept, etc.Ca urmare exista un surplus de absolventi la drept, fea. Adica oameni care nu isi vor gasi prea curand de lucru. Daca faci litere devii profesor de obicei, nu prea ai optiuni.Acum, eu nu spun ca nu ai putea alege alta optiune daca termini filo, dar nu stiu daca are legatura cu profilul filo, adica ce ai invatat in ce 4 ani de liceu...
In fine, sper ca te-am ajutat in vreun fel. Bafta in alegerea ta!
Pentru mine care as fii orientata spre drept ce ar fi mai ok?
Adica as vrea sa devin avocat.Cel mai potrivit care ar fi?