| Narnia a întrebat:

Care este cel mai eficient mod de invatre? Voi cum invatati?

Răspuns Câştigător
| dulc3'maria a răspuns:

Invatatul ordonat.Ne referim aici la mai multe aspecte. Unul dintre ele ar fi timpul alocat invatatului, ce nu trebuie fragmentat de nici o alta activitate. Bineinteles ca este mai placut sa inveti cu muzica sau cu televizorul deschis, dar micile distrageri se vor acumula si la finalul unei sesiuni de invatat vei afla ca nu ai invatat mai nimic, ci doar ca iti amintesti ce se petrecea in videoclipul tau preferat. Pe de alta parte, conteaza foarte mult sursele de pe care inveti. Daca nu ai un scris destul de ordonat incat sa intelegi, invatatul de pe caietele altora se va dovedi un adevarat impediment.Citeste toata lectia mai intai, incearca sa intelegi ceea ce inveti, mai citeste odata, daca n-ai inteles... elemina detaliile, repeta ceea ce-ai selectat...fii atanta la titlul lectiei...acolo este cheia! fii atenta sa nu te disturbe nimic in jur...sa fii odihnita...Citeste cate un fragment mai mare, citestel de vreo 4-5 ori pana il retii...Bafta si spor la invatatura!

2 răspunsuri:
| juniper a răspuns:

Iata ce fac eu:

Mananc sanatos si echilibrat, cand ajung acasa ma relaxez o ora, astfel si creierul meu va fi odihnit si va fi capabil sa retina lucrurile mai usor, nu invata cu televizorul si calculatorul! Calculatorul oboseste creierul, chiar daca nu stii, cand inveti, nu sta ore intregi cu ochii in carte, mai fa o pauza de 30 de minute. Desi ai impresia ca nu sti nimic si totusi ai invatat, nu-ti face griji, creierul tau a retinut informatiile, numai ca are nevoie de odihna, iar dimineata te vei trezi si iti cei aminti ce ai invatat. Cel mai IMPORTANT lucru este somnul, nu sta pana noapte pe messenger sa vorbesti cu colegii tai, las' ca ii vezi maine la scoala, ai nevoie de odihna 8 ore, nu sta pana la 1 noaptea cum fac altii, altfel nu vei mai retine nimic si elimina stresul, daca esti stresata pune muzica relaxant, gasesti pe www.trilulilu.ro. Sper sa te ajute sfaturile mele;) si mult noroc cu invatatul.

| g_7133 a răspuns:

Eu invat dimineata big grin. nu pot sa invat fara tv laughing

Întrebări similare