Electrica se refera la electricitate, cabluri, prize, etc.automatizarile sunt, robotii, aparatele automate, deci sa stii sa construiesti.
ELÉCTRIC, -Ă, electrici, -ce, adj. Care aparține electricității, privitor la electricitate, care produce sau are energie legată de prezența electricității. ◊ (Adverbial) Aparat care funcționează electric. ◊ Energie electrică = energie proprie câmpurilor electrice, cantitate de electricitate; (impr.) electricitate (1). Lumină electrică (și substantivat, f.) = sistem de iluminație în care sursele de lumină sunt alimentate cu energie electrică. – Din fr. électrique.
AUTOMATIZÁRE, automatizări, s. f. Acțiunea de a (se) automatiza și rezultatul ei; folosire a automatelor în procesul de producție, înzestrare cu automate. [Pr.: a-u-] – V. automatiza.
Mai vorbim de economie la -5 grade cand s-o bloca AC-ul din cauza ghetii de pe unitatea exterioara.
Pentru cei care spun ca este mai ieftin curentul electric si mai putin poluant sa nu uite ca acesta este un "transportor" intermediar de energie care se obtine cu un anumit randament, restul sunt pierderi sub forma de caldura. Poluarea exista doar la locul de producere, de obicei o zona in afara oraselor. Exemplu concret de rationament: randamentul de obtinere al energiei electrice este de 30% si o centrala pe gaz are randament 90% si 20kW si consuma 2, 5 mc3/h. Ca sa obtii aceeasi putere cu radiatoare cu rezistenta trebuie "pompat" in aer 20kW de caldura pe rezistente (10 radiatoare de 2kW). Cu aceeasi energie electrica consumata, folosind un aer conditionat cu randament maxim de 5 ori puterea electrica consumata, trebuie o unitate de 4kW sau 3 unitati clasice (20kW inseamna 68303.58 btu/h). Faceti singuri calculul pentru o luna cu care solutie iesi mai ieftin. Dupa preferintele mele, ordinea ar fi : centrala gaz, AC, radiatoare. Inca o mica diferenta apare la temperaturile sub 0 grade unde, din cauza ghetii de pe unitatea exterioara, aceasta va comuta automat pe rezistente (sau face dezghetarea automat), in acest fel scazand randamentul pana aproape de cel ar radiatoarelor cu rezistente. Pana la urma, cea mai ieftina solutie este cea mai accesibila si comparativ mai ieftina in functie de bugetul persoanei (mai pe romaneste, daca te costa 100 mil vechi gazul se prefera radiatoarele electrice, chiar daca platesti mai mult decat la gaz, daca persoana nu are posibilitati de obtinere pentru acea suma). FUNDA?
r0jeer2k întreabă: