| Dawniix a întrebat:

Care este diferenta intre o tableta si un laptop? sau este acelasi lucru?

Răspuns Câştigător
| biiannncaa a răspuns:

Diferenta este ca laptopul este mult mai practic, dupa parerea mea. Tableta este ceva nou si revolutionar, dar totusi multa lume inca nu stie sa umble pe o tableta. Pe laptop poti face documente in World, Excel si asa mai departe, insa pe tableta eu nu am reusit sa fac acest lucru. Acum depinde si de tableta, eu am iPad. Tableta este mai mult pentru jocuri.

2 răspunsuri:
| greyhound a răspuns:

Tableta - portabilitate mai mare, autonomie mai mare, performante scazute, fiabilitate scazuta
laptop - performanta si fiabilitate
Si mai sunt Asus Transformer, un hybrid intre cele 2

| Adrian_Cosmin_1995 a răspuns:

Tableta este un computer portabil dotat cu display touchscreen, de regulă cu diagonala cuprinsă între 7" şi 10", care poate fi utilizată numai prin atingerea ecranului. Dimensiunile relativ reduse şi absenţa oricărei tastaturi fizice şi a mouse-ului asigură o portabilitate foarte mare.
În schimb, laptopurile reprezintă versiunea portabilă a computerelor clasice de tip desktop. În principiu, acestea îţi oferă acelaşi tip de funcţionalităţi ca un PC, însă portabilitatea are un preţ: costurile pentru acelaşi tip de hardware sunt sensibil mai mari în cazul laptopurilor comparativ cu achizita unui PC, iar de multe ori portabilul nu poate fi utilizat pentru anumite activităţi. Funa?