Estee defectiiiiv de plurar, deci gramatical nu este corect in nici un fel :* Dar in unele poezii mai vechi mai este gasit scris la modul estetic si ''sori'' :******** te pupiiiiii>:d< funda?
Buna,pai nu are plural este cum a zis "annanne3" este defectiv de plural(are forma numai pentru sing)
SORI. am auzit si eu la tv. si mi s-a parut ciudat.sori. si am stat si m-am gandit, am numarat sia sa era.un soare 2 sori. apoi am dat un search pe google si chiar asa a fost. este cam ciudat:))
http://ro.wiktionary.org/wiki/soare
Soare este defectif de plural. Adica nu are plural. Daca este totusi nevoie sa-l pui la plural, este corect sa folosesti "sori", ca mai nou si acest cuvant a fost introdus in vocabularul limbii romane.
Soare nu are plural, pentru ca este un nume al stelei/astrului ce guverneaza sistemul nostru planetar. Este ca si cum ai spune Cristian-i, Costel-i, Marin-i, Ioan(a)-e, Ion-i, Petr(e)-i, etc. Pentru planete ce au mai multe stele/astre ce le guverneaza (din alte sisteme planetare) se poate folosi unul dintre cele doua plurale: astre sau stele.