anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Care este semnul inceperii pubertati la fete? am 12 ani si 7 luni si nu stiu daca sunt in pubertate sau nu pentru ca nu s-a intamplat nimic nici acum

6 răspunsuri:
| MMady a răspuns:

Cred ca prima menstruatie, eventual cresterea sanilor.

daniela
| daniela a răspuns:

Prima menstruatie... parca asa am invatat la scoala daca nu inseamna ca am inceput sa uit

| kitty_8919 a răspuns:

Semnul puberitati este menstruatia.

| Silvia a răspuns:

Ai rabdare. de ce te grabesti sa cresti?happy

| delia_6706 a răspuns:

Pubertatea normala - Aceasta perioada de tranzitie, marcata prin modificari fiziologice importante, debuteaza intre 11 si 13 ani la fete si intre 13 si 15 ani la baieti. Fenomensl initiator al pubertatii este inca prost inteles. Totusi, se stie ca aceasta transformare se face sub actiunea succesiva a structurilor cerebrale (hipotalamus, anterohipofiza), apoi a gonadelor (ovare si testicule) si, in sfarsit, a unor tesuturi ale organismului. Glandele suprarenale intervin si ele in dezvoltarea pilozitatii sexuale.

Descriere - La fete, primul semn al pubertatii este aparitia unei pilozitati pubiene si/sau dezvoltarea sanilor, survenind in medie in jurul varstei de 11 ani si jumatate. Pilozitatea axilara apare un an sau un an si jumatate mai tarziu. Primele scurgeri menstruale survin in medie la doi ani dupa primele semne pubertare, atunci cand pilozitatile pubiana si axilare au ajuns la aspectul adult. Fluxul menstrual devine regulat dupa un an sau doi. Primele cicluri sunt fara ovulatie.

Sper ca am fost de ajutorhappy

| Allexaaaandra a răspuns:

Trebuie sa inceapa sa-ti creasca parul in zona pubiana...inghinala stii tu.Transpiratia ta va avea o concentratie mai mare, iar principalul semn al primei menstruatii este secretia aceea alb-galbuie.Cam astea sunthappy.
Bye