| DoK a întrebat:

Care este sensul proverbului: Firul rupt nu se mai toarce.

Raspunsurile le primesc pina la ora 20:30.

DAU FUNDITA

Răspuns Câştigător
| Puffy26 a răspuns:

Bunăă. Firul rupt nu se mai toarce.thinking Nu stiu se poate referii si la prietenie, odata ce te certi cu un prieten adevarat si după te imapci cu el/ea nu mai ai incredere sa nu mai exista acea prietenie de mai deumltt.Asta e părerea mea...wave

6 răspunsuri:
| Stefania3001 a răspuns:

Cred ca se refera la faptul ca un lucru stricat nu se mai poate reface orice ai face

Funda?big grin
Si multa bafta!:*

| dedebt a răspuns:

Dupa parerea mea. thinking
Se refera la faptul ca...
Poti face un lucru / sa te certi cu un prieten bun
Iar apoi sa regreti
Si nu mai ai ce face, pentru ca oricum nu va mai fi la fel.

| bianca_9483 a răspuns:

Sensul proverbului firul rupt nu se mai toarce:arata faptul ca, daca ai pierdut ceva foarte important in viata, nu se mai poate reface!
insemna ca, daca ai fcaut o mica greseala firul reusitelor tale se va rupe si cu greu il vei mai putea salva! Mai insemna ca daca ai gresit cu cineva aceea persoana nu mai are acea incredere in tine, acea sinceritate fata de tine, aceea prietenie fata de tine, acel sentiment receptiv fata de tine! funda?

| emma_3170 a răspuns:

Pai...''Firul rupt nu se mai toarce''. inseamna, cred eu, ca daca tu strici un lucru, si faci sa zic o gafa marelaughing. nu poti sa o mai repari decat foarte greu. In fine... sper ca te am ajutat:d:*

| AIeXxX a răspuns:

Firul rupt nu se mai intoarce.
Sensul acestui proverb arata faptul ca, daca ai pierdut ceva foarte important in viata, nu se mai poate reintoarce. Daca ai pierdut legatura cu un prieten nu-l vei mai putea regasi. Fiind rau cu cineva, nu vei putea fi prieten cu el, astfel legatura dintre el si tine se va rupe. Asa si firul daca-l rupi nu-l vei mai putea reface cum a fost el la inceput. Proverbul ne invata sa fim cat mai atenti la greseli, ca cea mai mica greseala ne poate strica viata. Lasandune de carte nu ne va face mai destepti, din contra, va rupe firul reusitelor tale. Trebuie sa ne gandim intii inainte de a face un lucru. De zece ori masoara si odata taie.

| Iulica_Popescu_1976 a răspuns:

Cred ca se refera la viata... care trece si nu se mai intoarce.