Bună! Nu e o întrebare stupidă deloc, treaba cu fundița s-a discutat mult pe site. Te voi ajua să înțelegi totul despre ea. Pentru că unii cu toate că au vechime pe site, nu înțeleg adevăratul rol al ei.
1. Ce este fundița?
Fundița este ca un premiu care se oferă pentru răspunsul considerat cel mai folositor la o întrebare.
2. Cum se oferă funda?
Pui o întrebare și în dreptul fiecărui răspuns postat îți apare o fundă gri. Dacă apeși pe ea, se face portocalie și șuncoasă. Pe ecran îți va apărea o fereastră în care va scrie „Ești sigur că vrei să declari răspunsul ca fiind câștigător?" Și tu apeși căsuța cu „Da".
3. CUI se oferă funda?
Funda se oferă la un răspuns folositor și complet. Să te învăț o șmecherie pe care, având în vedere că ești nouă pe site, nu o știi.
Unii useri cerșesc funde pentru că pentru ei ele contează foarte mult, cică vor să devină „Experți TPU" și le trebuie 200 de funde sau așa ceva Ei se cred într-un concurs, cine are mai multe funde. Dar tu nu le da funda decât dacă răspunsul lor a fost ce mai folositor. Dacă dau un răspuns monosilabic și după el apar cuvintele „Fundă te rooooog, plss nu am decât una", „premiază-i" cu un vot „stupid".
Și fac o parantreză: scopul site-ului este să (ne) ajutăm, nu să luăm funde! Așa că nu trebuie să conteze funda, ci faptul că ai oferit un ajutor.
Sper că te-ai lămurit! Baftă!
Fundita e un fel de recompensa pentru cel mai bun raspuns.
E o chestie de reputatie.Cu cat ai mai multe fundite esti mai tare. Si o fundita iti ofera 100 de puncte cred.
andreea7520 întreabă:
Adryana98 întreabă: