Bună,
Nu există astfel de nume. Toate numele gen Carmen sau Alice au orice altă origine, dar nu română.
Alis, Alice, Alto( e romanesc, desi e mai rar), Ani, Artemis, Beatrice(Beatris/Betti), Elis, Ester, Eveline, Ingrid, si cam atat am gasit eu. Intr-adevar, sunt f putine.
Daca te ajuta cu ceva, nu am gasit decat un singur nume, Carmen.Restul se termina in,, a,,. Daca vrei iti dau alte nume din alte limbi. Funda?
Romanesti nu prea stiu, dar uite unele care nu se termina in A:
-Agnes
-Artemis
-Beatrice
-Betty
-Bridget
-Caliope
-Caron
-Consuelo
-Desiree
-Faizah
-Flannery
-Flori(uite unul romanesc)
-Florice
-
Agnes - deriva din grecul agnos ce inseamna "pur, cast"
April - inseamna "aprilie" (de la numele lunii), la origine deriva din latinul aperire, "a deschide"
Beatrice - provine de la Viatrix, forma feminina a a numelui latin Viator care inseamna "voiajor, calator"
Brigitte - deriva din numele irlandez Brighid, "slavita". In motologia irlandeza era zeita focului, a poeziei si a intelepciunii.
Celine - deriva din latinul caelum, "cer, paradis"
Edit - forma ungureasca a numelui Edith, la origine format din 2 elemente: ead, "bogatie" si gyæ, "razboi"
Erin - nume englezesc si irlandez, inseamna chiar "irlandez"
Ingrid – origine scandinavica, inseamna "Ing este frumos", Ing era zeul scandinav al fertilitatii
Iris - inseamna "curcubeu" in limba greaca. Iris era numele zeitatii grecesti a curcubeului. Este de asemenea numele unei flori si a partii colorate a ochiului.
Miriam - forma originala ebraica a numelui Maria. In Vechiul Testament Miriam era sora mai mare al lui Moise si Aaron.
Naomi - origine ebraica, inseamna "placut, atractiv", este si nume japonez, "frumusete"
Noemi - forma italiana, spaniola sau portugheza a numelui Naomi
Odette – nume francez, contine elementul germanic od, "bogatie, avere"
Zoe – inseamna "viata" in limba greaca
Carmen - inseamna "cantec" in latina
- dar majoritatea sunt in limba engleza.
Carmen e singurul din romana restul sunt provenite din alte limbi bine mai suni si acee alintaturi de ex :lili,myru,iuly, simi, lari
anonim_4396 întreabă:
Geo2969686 întreabă: