| gabriela007 a întrebat:

Care sunt caracteristicile scrisorii amicale? happy

Răspuns Câştigător
| lilboutique a răspuns:

Scrisoarea amicala se caracterizeaza prin continutul ei distins, lipsit de formalisme, deoarece se adreseaza prietenilor, colegilor, coechipierilor dintr-o colectivitate de orice fel. Ea poate anunta evenimente personale, framantari de moment, experiente inedite prin care a trecut expeditorul, in legatura cu acestea el putand cere un sfat, ajutor material, o incurajare etc.
Structura este identica cu a celorlalte tipuri de scrisori, doar ca formula de adresare va fi degajata: "Draga X", in acelasi ton pastrandu-se si continutul precum si formula de incheiere: "Salut","Bafta la toate","Ciao" etc.
Semnatura, de fapt, consta in numele expeditorului care poate fi si cel de alint, porecla sau simplu prenumele.
Desi continutul va fi adecvat din punct de vedere formal relatiei amicale dintre destinatar si expeditor, totusi nu e bina sa depaseasca limitele limbajului decent.

Asta puteai gasi si pe google, dar mi-a facut placere sa te ajutbig grin

3 răspunsuri:
| ileanapomorin a răspuns:

Nu stiu scriemi pe adresa mea de mail te rog da

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Scrisoare amicala - model
Scrisoare amicala - model

Scrisoarea amicala se caracterizeaza prin continutul ei lipsit de formalisme, direct, deoarece se adreseaza prietenilor, colegilor, amicilor din colectivitatea apropiata tie. Prin intermediul acestui tip de scrisoare se pot anunta evenimente personale, ganduri apasatoare, experiente inedite prin care trece expeditorul, in legatura cu acestea el putand cere un sfat, un ajutor amical, o incurajare etc.
Formula de adresare va fi degajata: "Draga", "Barbone"; in acelasi sens pastrand si continutul dar si formula de incheiere: "Sal", "Bafta", "All the best" etc.
Numele tau poate fi si cel de alint, porecla sau simplu prenumele tau.
Desi continutul va fi adecvat din punct de vedere formal relatiei amicale dintre prietenul tau si tine, nu e bine sa depasesti limitele limbajului amical si prietenesc, spre argou.

Întrebări similare