| VulpeaDinUmbra a întrebat:

Care sunt metodele care functioneaza in general cand e vorba sa faci pe cineva sa o lase mai usor cu alcoolul?happy Ca vad ca asa cu vorba sa spui sa nu o mai faca nu functioneaza, poti sa spui mult si bine ca degeaba... :/ deci? Stiu ca unii dintre voi o sa spuneti ca daca nu vrea nicicum sa asculte mai bine sa-i dau pace si sa fie ce o sa fie dar in cazul meu nu e deloc asa pentru ca e vorba de bunicul meu si stam impreuna in aceeasi casa si numai pe el il am deci trebuie neaparat sa se lase ca altfel imi va fi greu cat timp vom sta impreuna daca nu se potoleste.. Si isi face si lui numai rau

17 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| Furnicuta000 a răspuns:

Nu poti si punct. Alcoolismul e o boala, e aproape imposibil sa convingi pe cineva sa nu mai bea pentru ca el nu o sa aiba niciun motiv sa faca asta. Unii (putini) se lasa de bautura de frica atunci cand se imbolnavesc dar daca nici atunci nu se lasa, nu o sa faca asta niciodata

| KovacsB a răspuns:

Nu ai nicio sansa, a invatat intr-o viata de om cum sa bea si te-ai trezit tu sa-l faci sa se lase acum pe ultima suta de metri cand mai are cativa ani de trait.

| gllopel a răspuns (pentru KovacsB):

Bunic nu e numaidecat la 80 de ani. Poate fi si la 42, deci cu multi ani de trait.

| VulpeaDinUmbra explică (pentru KovacsB):

Asa ca daca vreau sa nu imi mai fie greu din cauza lui va trebui sa plec si sa il las singur?

| KovacsB a răspuns (pentru VulpeaDinUmbra):

Este casa lui, s-a descurcat pana acum se descurca si fara tine.

Pai faza e ca eu singur fara nimeni mi-ar fi tare greu.

Trebuie multa diplomatie sa ajungi sa-l convingi sa bea mai putin.

Cum ar trebui sa fac adica?

| KovacsB a răspuns (pentru KovacsB):

Faza este ca se si plictiseste daca nu are ceva bun de facut.Se uita la tv si bea ceva.

Pai chiar si asa daca nu vrea sa imi faca viata grea trebuie sa se stapaneasca. Corect?

Daca as avea un nepot care mi-ar pune conditii sa beau mai putin etc ii fac vant pe usa sa dea sfaturi la altii.

| KovacsB a răspuns (pentru gllopel):

Userul care a pus intrebarea are minim 20 de ani, daca ai reusit sa termini clasa a 2-a inseamna ca esti in stare sa faci o adunare simpla iar bunicul lui ar trebui sa aiba macar 65 de ani.

Daca nu iti pasa de el, dahappy

| Kufu95 a răspuns:

Asta ține doar dacă are ambiție, nu poți să îl faci să se lase cu forța.

| MAteiLaAjutat a răspuns:

Nu exista o solutie, taie-i fondurile necesare achizitiei alcoolului.

| gllopel a răspuns:

Auzisem ceva dar nu stiu exact ce se foloseste.
Poate gasesti niste femei batrane care stiu despre ce este vorba. E un ceai care se face si se toarna putin in bautura. I se face rau si crede ca de la bautura. Poate asa se va lasa.