| Notty a întrebat:

Care sunt semnele apendicitei? funda*

Răspuns Câştigător
| traie994 a răspuns:

Deci eu nu-ti scriu ce zice pe internet ca aia ai putea vedea si tu eeu iti spun ce am simtit eu ma durea foarte tare abodomenul imi era greata si ma balonam.Nu prea aveam pofta de mancare si daca mancam prea mult decat vroiam mi se facea greata si vomam...Mie si la mai multi prieteni asa ni s-a intamplat. funda?

4 răspunsuri:
| Andreutza016 a răspuns:

-durere difuza abdominala care in 1-2 zile se concentreaza in fosa iliaca dreapta
-anorexie anterioara
-greata si varsaturi
-distensie abdominala
-febra inalta
-tranzit absent pentru gaze.

| Kiduuu_5240 a răspuns:

Sunt cele de mai jos...dar eu de expemplu nu am avut decat durere de burta si ma durea piciorul drept...atatstraight face

| JokoSmile a răspuns:

Hi. Sincer eu m-am operat de apendcita la 7 ani laughing deci momentul din minte e neclar laughing.
Stiu ca ma durea burta foarte tare, imi era greata si cred ca faceam si febra.
Mai bine consulta un medic...
Peace

| crisiss a răspuns:

Simptomele clasice ale apendicitei includ:
-durere difuza abdominala care in 1-2 zile se concentreaza in fosa iliaca dreapta
-anorexie anterioara
-greata si varsaturi
-distensie abdominala
-febra inalta
-tranzit absent pentru gaze.

Alte simptome mai putin frecvente pot fi:
-durere difuza in zona rectala sau abdomenul inferior
-mictiune dureroasa
-varsaturi care preced aparitia durerii
-crampe severe
-constipatie sau diaree cu gaz.

La examenul fizic se pot constata urmatoarele:
-semnul Rovsing- durere in fosa dreapta la palparea celei stingi
-semnul obturatorului-durere in fosa dreapta la rotatia interna a coapsei drepte flexate
-semnul psoasului-durere in fosa dreapta la hiperextensia coapsei drepte
-semnul tusei pozitiv-durere in fosa dreapta la tuse provocata
-semnul instalarii peritonitei –este prezenta contracturii de aparare abdominala.

Complicatii
Perforatia apendiculara are o incidenta mai mare la copii si virstnici, 50% dintre persoanele sub 10 ani sau peste 50 de ani putind fi afectate.
Se manifesta clinic prin exacerbarea simptomelor, cresterea febrei, aparitia contracturii abdominale. Consecinta este peritonita localizata sau generalizata, sau un abces.
Peritonita localizata poate apare fie in cazul unei perforatii microscopice, fie la persoane cu o aparare locala si o rezistenta generale bune.
Peritonita generalizata apare la persoane cu aparare slaba, dar manifestarile ei sunt mai reduse la batrini si tarati, care decompenseaza mai usor.
Plastronul apendicular poate fi diagnosticat palpator, echografic, manifestarile fiind cele din perforatie, care se amelioreaza prin terapie medicamentoasa si punga cu gheata.
Pileflebita este o tromboflebita supurata a sistemului venos port. Aparitia frisonului la un bolnav cu apendicita acuta sugereaza o diseminare a procesului infectios, iar starea subicterica, urmata la citeva zile de constatarea echografica a unui abces hepatic pun dignosticul de pileflebita

Întrebări similare