| Anonime a întrebat:

Care sunt tipurile de creioane?(H, HB)...Care este diferenta dintre ele; care este cel mai potrivit pentru ora de desen? fundita celui mai bun si adevarat raspuns...

Răspuns Câştigător
| JustMe_3798 a răspuns:

Buna, pai cele H sunt tari, H1mai tari, H2 si mai tari si tot mai departe, tari inseamna ca lasa linii mai dificile, abia se vad, depinde de acest H, HB e cel mai bun pentru desen, deoarece B deja e moale, B1 mai moale, adica mai negru, dar HB e cel mai bun, pentru ca nue nici prea moale, nici prea tare, crede-ma ca invat de 3 ani la scoala de picturawinkingmult succes

10 răspunsuri:
| Bloondyna a răspuns:

Sunt multe tipuri de creioane si se diferentiaza doarece unele au varful mai moale altele mai tari. Noua la ora de desen nea cerut creion B6. Se poate gasi la toate librariile si nu este foarte scump big grin. Daca ti-am fost de ajutor dai o fundabatting eyelashes?

| foxi a răspuns:

Literele de pe creioane inseamna duritatea grafitului(minei), deci depinde ce desenezi!

| OanaVlad a răspuns:

Creioanele B sunt pentru desenat celelalte pentru scris happy

| LoveMeBabyasdfg a răspuns:

Stiu ca nu mai are rost sa raspund acum, dar nu ma pot abtine.Sincer,nu stiu eu daca JustMe_3798 a facut 3 ani de liceu de arte, ca asa se numeste, nicidecum scoala de pictura, ca eu acum sunt boboaca la un liceu de arte si stiu mai multe despre creioane...Te-a dus de nas ca a spus la sfarsit ca ea face asa zisa scoala de pictura de 3 ani laughing)))))

| Fineas666 a răspuns:

Absolut toate creioanele sunt pentru desen daca e pana acolo, cu toate poti desena foarte bine, DEPINDE CE VREI SA DESENEZI!

| TheYoungMaster a răspuns:

Asa este cum a spus JustMe_3798, dar HB il folosesti cand vrei sa redai ceva luminos, adica vrei sa dai senzatia de lumina.B-urile sunt bune pentru umbre.Ti-as recomanda sa folosesti 2B, 3B, 4B, 6B si HB

Dai o fundita?

Bai, tu te iei dupa JustMe_3798?

| Jitariu_Beatris_1997 a răspuns (pentru TheYoungMaster):

Pai Ai dat funda la un mare... Mediocru in cunostinte ale desenului grafic.Toate creioanele sunt bune la desen.Si nu! Nu sunt numai hb b si h! Sunt si de tipul A! Sunt creioane grafit! Si nu! Nu cred ca face dansa/dansul ore de 3 ani! Dar, cu toate ca ai anunțat deja castigatorul, am postat acest mesaj ca sa nu mori prost din cauza altora. Si nu ar trebui sa crezi in cele spuse ("fac de 3 ani ore") pentru ca (nu cred) ca ti-ar da asa un răspuns mediocru daca chiar ar face ore de desen... Mai bine uita-te pe Wikipedia!
Te pup!:*

| Jitariu_Beatris_1997 a răspuns (pentru Jitariu_Beatris_1997):

Scuze ca am pus răspuns la theyoungmaster dar sunt pe telefon si nu merge altfel.
Si ca sa bat un apropo: HB nu sunt cele mai bune pentru desen. Au mina nu foarte tare dar nici foarte moale, dar ele sunt folosite pentru ouline-uri, contur mai exact. :/ Astea sunt cele mai folosite in general, dar cele mai ok pentru desen sunt de tipul B.