| croissant a întrebat:

Cat de dificil este sa te angajezi daca ai cazier (1)?

Răspuns Câştigător
| aXy99 a răspuns:

Daca ai trecut o singura infractiune si aia de furt sau mai bine zis, tentativa, nu cred ca va fi asa de greu.

| Mosotti a răspuns (pentru aXy99):

S-o crezi tu ca nu e asa greu!
Stii cum se gandeste lumea?
"Asa cum a furat odata, va fura cu prima ocazie, nu e de incredere".
Multi au probleme din cauza asta cand ies din parnaie.
Nu e nevoie de 10 furturi sau violuri si crime ca sa ai mari probleme la angajari! E de ajuns un furt si atat.

Aaa, daca ai facut parnaie sau ai cazier pentru bigamie de exemplu, nu ai probleme, adica pentru ceva ce nu are legatura cu increderea, deci daca te-ai insurat cu doua persoane in acelasi timp.
Dar nu furt sau altele ce tin de caracter si facut rau altora.

| aXy99 a răspuns (pentru Mosotti):

E tentativa, nu furt si nu am spus ca ii va fi usor, dar nici foarte greu.

Pai e tot una pentru om, tentativa sau furt, tentativa duce la furt daca reuseste, faptul ca nu a reusit, nu e nici o diferenta. Sa vedem cum o fi, eu dupa cate stiu era destul de greu sa gaseasca munca persoana cu asa probleme.

Eu unu nu gandesc asa, si as fi dat o sansa, dar zic cum gandesc ceilalti.

Nu te contrazic, e chiar evident faptul ca ii va fi mai greu sa se angajeze cu cazierul patat, dar nu imposibil, mai ales ca e fata, arata normal, nu are antecedente penale cu exceptia acestei mici tentative de furt.

Si daca e fata ce? Nu conteaza, nici cum arati (cum arati cont in relatii, nu in afaceri). Oamenii se tem de cei care vor sa fure. Sigur ca nu am zis nici eu ca e imposibil, doar ca este greu.

Eu unu angajam si daca era fata si daca era baiat, ii dadeam o sansa daca nu era recidiva, si mai sunt asa oameni.
Toti gresim pana la urma, unii o fac si de distractie "ia sa vedem ma...cum e", nu e nevoie sa faca iar neaparat.
Sau "ia sa vad ma, pot sa fac fara sa ma prinda?", deci scopu sa nu fie neaparat furtul in sine.

Evident sa nu se lase, sa incerce mereu ca precis gaseste pana la urma, eu doar am zis cum gandesc majoritatea, nu toti.

"Si daca e fata ce? Nu conteaza, nici cum arati "
LOL
Nu crezi ca te contrazici?

"Stii cum se gandeste lumea?"
Asa gandeste.

Pai normal, patronul este un om care doreste ca angajatul (nu cont ca e femeie, barbat si cum arata), sa ii produca bani! Pentru el esti o resursa si atat.
Daca are posturi unde risca sa il furi, atunci se gandeste ca asa cum ai incercat sa furi odata, poti incerca iar, iar cum au sute de candidati la usa, de ce s-ar complica? Si daca e cu aratatu, gaseste alte 50 care arata bine.

Ce treaba are ca am zis ca majoritatea oamenilor nu angajeaza oameni cu tentative de furt sau furturi, cu aratatul? Una e una, alta e alta, nu ma contrazic.
Bine, poate sa o puna ca secretara sau ceva unde nu poate fura ceva, asta da, de aia am zis ca are sanse asa cum zici si tu.
Spun asta din cazuri stiute nu, doar din carti! Si barbati si femei.
Sigur, ca unii au gasit, altii nu, de lucru, depinde ce posturi erau.

11 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Cazierul poate fi si un cazier curat.

| Mosotti a răspuns (pentru darrio2007):

Omu are ceva nasol pe cazier, nu a intrebat daca acea cazierul curat.

| Mosotti a răspuns:

Este destul de dificil! Toti cand vad si doar ca ai furat, nu au incredere si nu angajeaza. Pai o singura infactiune de furt e de ajuns sa te descalifice nasol cam oriunde te duci. aXy nu spune deloc bine.

Incearca si vezi ce o iesi.

| Andreeush a răspuns:

Asta depinde de scrie pe cazier, oricum e mai dificil în cazul acesta.