Sincer la mine e mai complicat tatal meu e foarte dur si crede ca un copil daca il lasi putin sa faca ce vrea isi ia lumean` cap dar de vreo 3 ani e plecat in strainatate vine 3 saptamani pe an acasa suna de 2 ori pe saptaman si mai merg in vacante pe la el... sunt in clasa a 12 a si de vreo 2 ani am libertate atat cat imi doresc tata timp cat o respect pe mama adica : daca ies seara in oras trebuie sa nu intarzi de ora stabilita pentru ca mereu cand plec ii spun la ce ora ma intorc... daca intarzii o sun sa o anunt... si nu ies niciodata fara sa ii spun ca plec, locul unde ma duc si cu cine. atat timp cat fac asta pot sa fac ce vreau... si cat am note acceptabile la scoala .cred ca ar trebui sa vorbesti si u cu ai tai...sa faceti mici compromisuri crede.ma da rezultate pentru ca acum si tata sea deschis mintea. i-am arat ca daca imi da libertate atat cat pot sa ma desfasor si sa nu par o ciudata nimic nu se intampla rau .cand am facut aceste mici compromisuri... e totul mai bine... app ar fi foarte bine sa ai o rel deschisa cu unul ditre parinti sa stie totul despre tine sa fiti ca cei mai buni prieteni ...asta ii ajuta foarte mult sa aiba incredere in tine...
Asa si trebuie, ca sa nu veniti aici si sa va plangeti ca e posibil sa fi ramas insarcinata.
La mine e putin la altfel. M-au lasat ai mei sa imi fac propriul program.Sunt zile in care pierd vremea prin oras pana pe la 1-2 noaptea... dar sunt si zile in care pe la 11 sunt acasa.Cand e vorba de mers la majorate, chefuri, etc...stau cat ma simt bine. Uneori vin pe la 4 dimineata, alteori pe la 2 sunt acasa.
Imi ofera atat libertate cata incredere au in mine.si din fericire au o incredere foarte mare in mine...
Bine inteles ca si libertatea mea are limite in cooncordanta cu varsta si multe altele...
Daca vrei sa obti o libertate mai mare povestestele alor tai totul sa vada ca nu faci nimic rau si poate asa o sa obti mai multa libertate...
Succes
Yo am niste parintzi de nota 10 :X
au incredere in mine si nu imi impun conditzi gen in casa la ora x
Pei, pe mine m-au crescut in asa fel incat sa nu ii mint, si sa le zic tot ce am pe suflet...asa ca atunci cand simt ca ma sufoc.adica atunci cand nu am timp sa ies cu prieteni le zis, si ei incearca sa ma ajute... dar eu mereu le-am spus ca ma sufoca.Referitor la libertatea mea, am destul de multa, bineinteles ca nu ies pe afara fara sa le cer voie, sau nu ajung tarziu acasa, vacanta aceasta ma simt in prea mare libertate, amandoi parinti sunt la servici iar eu stau acasa si imi stric ochii cu calculatorul si cu televizorul.Incearca sa le spui parintilor tai ca ai nevoie de libertate, si incearca sa le mai castigi cate putin de incredere.
Bafta, si fii sincera, spune-le tot ce ai pe suflet.asa ca mine...si.te vor intelege... daca le spui tot adevarul
Bună.
Dacă consideri că libertatea ta este destul de limitată, vorbeşte deschis cu părinţii tăi, spune-le că ai crescut, că te-ai mai maturizat. Dovedeşte-le asta prin a le vorbi frumos şi calm, indiferent de ce ţi-ar spune. Orice părinte se teme de faptul că "puiul" său a crescut, trebuie doar să vorbeşti cu ei şi se rezolvă.
Baftă!
Si la mine este destul de limitata, adica vara daca ies in oras pe 10 jumatete in casa si daca stau prin apropiere pe la 12 in casa, desi altii satau pana la 3, oricum faza este ca nu ma lasa in fiecare zi afara sau in oras ca, daca m-am lasa in fiecare si nu asi avea ce sa reprosez. iar iarna nu pot spune ca am timp liber pentru ca nu ies aproape deloc, in afara de a ma duce la scoala sau altele.
Eu iarna hibernez
Eu am destula libertate...au incredere in mine si stiu ca o sa-i anunt daca fac ceva ce ei ar trebui sa stie
Idem "doar eu"
adica tatal meu e mai dur sa zic asa...am 14 ani
la 9 trebuie sa fiu in casa
daca stau si eu mai mult de 11 pe mess cu vb cu amici il auzi din camera ailalta"nu mai inchizi pc'ula ala" si chestii din astea
cand ies cu gasca ma ia la intrebari "cu cine. unde..." si devine stresant... specifik ca de la varsta de 8 ani stau fara parinti .adica au fost plecati in afara .si acum sunt. .si suna de vreo 2 ori pe saptamana...vin acasaa si el si mama o data la an. .si totusi ...sunt prea exigenti. acum in vacanta am venit aici...in it...cand iesim mai ies cu rolele si mereu ca te plimbi aici.acolo si nu te duci inkolo.sau daca se mai uita un baiat mai atent la mine gata...cand ajungem acasaa."k dc se uita ala asa la tine" de pak eu sunt vinovata k ala se uita la mine si tot felul de chestii care nu isi au rostul...
parca sunt la inchisoare
La mine e nelimitata... daca la 5 dimineata vin acasa nu au treaba, bine doar atat ma intreaba ca unde am fost.
Libertate...intotdeauna parinti mi-au dat libertate si mau sustinut in ceea ce am vrut sa fac...bine unora nu este bine sa le dai prea multa libertate deoarece parinti ii pot scapa de sub control daca au si un anturaj rau s-au dus...
Snowball întreabă: