5 dimensiuni... spre care ne indreptam acum pana in 2012, cand se spune ca este trecerea spre cea de a 5-a dimensiune.
Inca se mai vorbeste asta! dar Daniel Grumiller, de la Institutul de Fizica Teoretica din cadrul Universitatii de Tehnologie din Viena va aduna cei mai buni oameni de stiinta din intreaga lume pentru a cauta daca nu cumva suntem pacaliti de propria perceptie si, in loc de 3 dimensiuni de spatiu si una de timp, sa existe numai 2 dimensiuni de spaţiu si una de timp.
$ dimensiuni, in 2012 vom trece in a 4-a dimensiune si nu va veni sfarsitul lumii!
Nu le am cu fizica, insa printre somn si ascultat muzica imi aduc ceva aminte de 11 filmulet, vazut la ora de fizica, cls a 12-a.
Pai 3 dimensiuni se stiu la ora actuala dar sau descoperit cu ajutorul matematicii aproape 9, stiu ca suna ciudat dar chia e adevarat.insa este foarte greu de demonstrat. eu am un fel de teorie asupra dimensiunii 4 adica: daca avem un cub avem 3d ''inalime lungime latime''sunt 3 dar 4 este coltul cubului adica si coltul cat de mic este totusi daca este vizibil are o lungime, latime, inaltime. ok dar eu nu sunt nici profesor si nici nu am nimic in comun cu fizica dar asta ar fi parerea mea. daca sunteti contra va rog argumentati
Se stie la ora actuala de 3d dar exista chiar 9 chiar daca pare absurd dar asta e adevarul sunt demonstrate mathematic dar practice este foarte geru. De exemplu eu am o teorie proprie asupra 4d. daca avem un cub avem 3d inaltime lungime latime dar exista si coltul cubului care este foarte mic dar are si el o anumita distanta, lungime, inaltime deci parerea mea e ca este o alta dimensiune aproape insesizabila.problema e ca eu doar vorbesc, nu am cum sa demonstrez nu sunt nici professor si nuci nu am vreo legetura cu fizica. Sa mai luam un exemplu : o linie cu pixul pe caiet la prima vedere am zice ca e doar lungime 1d dar daca ne apropiem sufficient de mult sau cu aparate speciale vom sesiza ca are si latime, ba chiar mai mult sic red ca exagerez si inaltime pentru ca cerneala pixului pe caiet are o inaltime insesizabila. Deci parerea mea ca exista mai multe dimensiuni. Daca aveti pareri contra va rog argumentati eu am scris decat o parere a mea.
Pff. exista 4 dimensiuni momentan, 3 sunt axiale si a 4 a dimensiune este TIMPUL anume :
Dimensiunile trebuiesc percepute. Voi ce percepeti acum? spatiul si timpul, spatiul alcatuit din 3 puncte, x, y, z, sus/jos, stanga/dreapta, inainte/inapoi, si timpul...
Multe desene vechi sunt facute in 2d...viata de zi cu zi este perceputa 3d.
Daca vreti sa stiti cate dimensiuni EXISTA, se presupune ca ar exista 11 dimensiuni, in care materia se uneste si face un tot.
Dar numai 4 dimensiuni sunt demonstrate/masurate/intalnite.
Pentru inceput trebuie sa constientizam ca spatiul in care existam e un spatiu tridimensional.
Ne putem da seama de acest lucru prin cele 3 directii de miscare principale: stanga/dreapta, inainte/inapoi, sus/jos.
Deoarece avem 3 directii posibile, sunt necesare 3 valori pentru a descrie pozitia unui punct. ( x, y, z ). Intr-un sistem bidimensional, sunt necesare doar doua valori ( x, y ).
Exista o infinitate dimensiuni, dar mintea omului nu poate percepe decat 3! (acum mi-am creat cont si nu mai raspund ca anonim) Cine imi impartaseste parerea il rog sa-mi trimita un e-mail
3 sunt cele pe care le stim noi, a 4 a este timpul, a 5 a, a 6 a, a 7 a si a 8 a sunt dimensiuni ale posibilitatilor, a 9 a le cuprinde pe toate, si a 10 a este tot cea ce formeaza materia si la randul ei le cuprinde pe toate. Sunt 10 dimensiuni nu 3, 3 sunt conventionale alea pe care le stie tot taranul.