Salut printes-o. Pai eu am invatat si m-am axat mai mult pe poezii deoarece cele mai multe subiecte la similarile de bac sunt poeziile.
Dar poti sa inveti si romanele, eu am primit si un roman si anume Baltagul.
Succes la simulare! Pup :*
"Harap Alb","Moara cu noroc","Ion","Floare albastra","Luceafarul","Baltagul","Junimea","O scrisoare pierduta".
Ciau Bianca.
Depinde la ce profil esti.
Daca esti la filo, iti trebuie : Originile si evolutia limbii romane, Dimensiunea religioasa a existentei, Umanismul, Iluminismul, Pasoptismul, Romantismul, Modernismul + basmul, nuvela.
Continuturile pentru simulare sunt cele prevazute in programa de bacalaureat. Pentru simulare sunt exceptate urmatoarele continuturi:
reguli ale monologului, reguli si tehnici de construire a dialogului, stiluri functionale adecvate situatiei de comunicare, rolul elementelor verbale, paraverbale si nonverbale in comunicarea orala
textul dramatic postbelic
limbajul literaturii, limbajul cinematografic, limbajul picturii, limbajul muzicii
simbolismul, prelungiri ale romantismului si clasicismului, perioada interbelica, perioada postbelica, curente culturale/literare romanesti in context european
interpretari si judecati de valoare exprimate in critica si in istoria literara
autorii canonici: G. Bacovia, Lucian Blaga, Tudor Arghezi, Ion Barbu, Camil Petrescu, G. Calinescu, E. Lovinescu, Marin Preda, Nichita Stanescu, Marin Sorescu.
Mihai Eminescu-Luceafărul, Odă(în metru antic), Scrisoarea I
I.L.Caragiale- În vreme de război, O scrisoare pierdută
Ion Creangă-Povestea lui Harap -Alb
Hanul Ancuţei,
Liviu Rebreanu-Ion
Mihail Sadoveanu- Baltagul
Ioan Slavici- Mara, Moara cu noroc
Sper că te-am ajutat ^^
patrizia696 întreabă: