"cineva cauta ceva pentru copii". Era un copil care voia sa faca voluntariat sau sa se ocupe de copii? In general, in ong-uri sunt luate persoane peste 18 ani, dar si cei sub isi pot gasi ceva de facut la mai mult verde sau la cercetasii romaniei (stiu ca CR nu e ong, dar au multe programe de socializare si responsabilizare pentru copii si adolescenti). Daca era vorba de o persoana care vrea sa lucreze cu copii, se poate adresa oricarei fundatii sau centru de zi care are in grija copii (de la centrele ce apartin directiei de protectie a copilului la fundatii de tipul Chance for Life din Vidra, ce se ocupa de copii seropozitivi). De asemenea, la orice spital poate merge si poate depune o cerere sa faca voluntariat pe sectia pentru copii. Am multi prieteni si colegi care fac voluntariat si pana acum nu am auzit niciodata sa mergi la o fundatie, sa ceri sa faci treaba pe gratis si sa fii respins. Mai au cei de la fundatia principesa un program interesant, in care aduc impreuna copii si batrani pentru a-si petrece timpul si a descoperi unii in altii lucruri interesante. Fara specific "cu/pentru copii" ar mai fi SECS (educatie contraceptiva), ARAS (asociatia romana anti-sida), ACCEPT (drepturile minoritatilor sexuale), Sens Pozitiv (educatie sexuala si prevenirea ITS-urilor), Crucea Rosie (de la evenimente pentru copii internati, la campanii de solidaritate cu persoanele seropozitive sau de constientizare a riscului cancerului la san), Greenpeace si PETA (primul pe mediu, al doilea pe protectia animalelor, din pacate sunt putin active in ro.).
Sunt suficiente ong-uri in bucuresti deschise studentilor, macar de-ar fi atatia voluntari cate locuri sunt. In afara de net... lucrez, citesc, merg la cursuri, tin grupuri de dezvoltare, fac voluntariat, tin traininguri...
De ex saptamana asta, clasa noastra vrem sa facem pliante, fluturasi si sa atentionam pietonii, este despre educatia rutiera.Am avut lectie deschisa la dirigentie si ne-am propus sa facem si un concurs cu diferite intrebari si cunostinte generale despre circulatie.
Voluntariate ...nu stiu
dar eu merg la scoala de arte la chitara, si la desen siiii incerc sa-mi creez propria biblioteca deocamdata nu ma pot lauda cu prea multe carti citite da` incerc si eu
L a mine lumea este mult mai constienta de durerea si necesitatea celorlalti, sunt tot felul de organizatii care se ocupa de batrani, copii, violenta fizica si psihica, mediu ambient si cate si mai cate. Am primit o bursa pentru un curs de un an de zile si imi ocupa aproape tot timpul, de casa ma ocup strictul necesar si nimic mai mult, baietii sunt crescuti ca la legiune si se descurca singuri. Bucataresc fusion, fotografie, decoupage cand am chef si timp liber, nu prea ma pot lauda cu multe lucruri, ma centrez foarte mult pe cursul pe care-l fac, este foarte important pentru viitorul meu si al copiilor.
anonim_4396 întreabă: